Vágóhídi munkás szakmai oktatás (résszakmára felkészítő)

Típus
szakmai oktatás (résszakmára felkészítő)
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele (részletek)

alapfokú iskolai végzettség, egészségügyi alkalmasság.

Képzés időtartama
5 hónap
A munkaterület leírása

A Vágóhídi munkás tanfolyam célja, hogy a résztvevők alkalmassá a különböző vágóállatokat felhasználó vágóhidakon való munkavégzésre. Munkakörük részeként segítenek a sertés-, szarvasmarha-, juh és baromfi feldolgozás folyamatában, az élőállat mennyiségi átvételében és dokumentálásában. A tanfolyam során elsajátítják a kábítás, vágás, véreztetés, zsigerelés, hasítás, hűtés munkafolyamatait. Ismerik a technológiai műveletek féltest minőségére gyakorolt hatását. Szakszerűen és biztonságosan használják az egyszerű vágóhídi berendezéseket, eszközöket.

A technológiai műveleteket vezetői irányítás és felügyelet mellett önállóan végzi. Vágóhídi munkás részszakma megszerzésével a végzett szakember vágóhidakon tud elhelyezkedni.

Több évtizedes képzési tapasztalatunk alapján létrehoztunk egy olyan gyakorlati alapú komplex programot, amely erős szakmai alapokat ötvöz a modern kor elvárásaival.

A képzés szakmai témakörei
  • Mikrobiológiai, minőségbiztosítási ismeretek
  • Vágóállat ismeret
  • Vágástechnológiai alapműveletek és gépek
  • Baromfivágás - technológiák
  • Sertésvágás – technológiák
  • Szarvasmarha - vágástechnológiák
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”.  Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai oktatás követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek.  A részszakma megszerzéséről kiállított szakmai bizonyítvány államilag elismert alapfokú végzettséget és szakképesítést tanúsít és legalább egy munkakör betöltésére képesít.

Betölthető munkakörök

Vágóhídi munkás

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. Képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.