Kéz- és lábápoló technikus (Kézápoló és körömkozmetikus) szakmai oktatás

További részletekért kérjük válasszon helyszínt!
Típus
szakmai oktatás
Azonosító szám
5 1012 21 02
Képző intézmény
OKTÁV Technikum és Szakképző Iskola
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
OM 910012
Jelentkezés feltétele
 • érettségi
 • egészségügyi alkalmasság
 • pályaalkalmasság
Időtartam
2 félév
A munkaterület leírása

Az oktatás célja, hogy a résztvevők megismerjék a kézápoló és körömkozmetikus szakmát, felkészüljenek a sikeres szakmai vizsgára, és képessé váljanak adott munkakör betöltésére.

A kézápoló és körömkozmetikus szakmát ajánljuk: Azoknak, akik érdeklődnek a szépészeti tevékenységek ezen területe iránt, akik akár esztétikai, akár egészségügyi szempontokat preferálva szeretik csinosítani, ápolttá tenni a mindennapi életünkben igencsak igénybe vett ujjakat, kezeket, akik minőségi munkájukkal szeretik elégedetté tenni a vendéget.

Az oktatás tartalmazza a gyakorlati képzést is, melyet saját tanműhelyünkben biztosítunk. 

A képzés szakmai témakörei

A Kézápoló és körömkozmetikus oktatás résztvevői képessé válnak:

 • az egészséges kéz könyöktől ujjhegyig történő szakszerű, tervszerű, biztonságos kezelésére, ápolására, díszítésére
 • műköröm szakszerű, egészséget nem veszélyeztető felépítésére, töltésére, díszítésére, annak eltávolítására speciális anyagokkal, eszközökkel és technológiákkal
 • műköröm szakszerű eltávolítására
 • a diagnosztizálás eredménye alapján meghozott felelős döntéssel kezelési terv felállítására, a szolgáltatás előkészítésére
 • hagyományos vagy francia manikűr végzére
 • sablonos, tipes vagy körömágyhosszabbító technikával, porcelán, zselé, vagy egyéb korszerű, professzionális anyagok alkalmazásával műköröm építésére
 • az adott körömnek megfelelően töltés és javítás végzésére
 • kreatív, korszerű, mindenkori divatnak megfelelő díszítésre, egyénre szabott ápolásra
 • szükség esetén tanácsadásra
 • vendégkapcsolati, digitális adatrögzítési, pénzforgalmi adminisztratív és higiéniai feladatok ellátására.
Vizsgainformációk

A képzés végeztével a résztvevők a képzőtől végbizonyítványt kapnak. Ezzel szakmai záróvizsgát tehetnek, amelynek sikeressége esetén Kéz- és lábápoló technikus (Kézápoló és körömkozmetikus) szakmát tanúsító bizonyítványt kapnak.

Miért érdemes kitanulni ezt a szakmát?

Egy szép, ápolt kéz sokat elárul viselőjéről. Aki szeretné, hogy körmei tükrözzék egyéniségét és igényességét, az mindenképpen profira bízza kicsinosításukat. A kézápoló és műkörömépítő szakember kreativitását és tapasztalatát latba vetve dolgozik azért, hogy vendégei minden alkalommal elégedetten távozzanak, akár zselés, akár tipes vagy porcelán műköröm elkészítésével bízzák meg. Nagy precizitással alkalmazza a sablonos technikát és gyakorlott mozdulatokkal végzi a töltést és a díszítést is, követve a legújabb szín- és mintatrendeket, valamint vendége egyéni kéréseit. Anatómiai ismereteire támaszkodva felismeri az ortopédiai elváltozásokat, fertőző vagy gombás betegségek esetén gyógyhatású termék ajánlásával segíti a gyógyulást, ha pedig szükséges, orvosi vizsgálatot javasol. Tudása saját szalon üzemeltetésére is feljogosítja, ahol a higiéniai feltételekre ügyelve teremti meg munkakörülményeit. Szakmai tapasztalatát rendezvényeken és továbbképzéseken tudja bővíteni, hogy mindig a legjobb újdonságokkal szolgálhasson vendégköre számára. Működési területét a Lábápoló képzés elvégzésével egészítheti ki.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.