GYIK

Hogy lehet jelentkezni a képzésre?

A képzésekre többféle módon lehet jelentkezni. Legegyszerűbb az on-line Jelentkezés, amelyet a honlapunkon keresztül tehet meg. Papír alapú Jelentkezési bármely irodánkban kérhet munkatársainktól. Ezt kitöltheti a helyszínen, vagy postán, faxon illetve személyesen leadhatja ugyancsak bármelyik irodánkban vagy képviseletünkön.

Mit jelent a hétvégi oktatás?

Mivel a nálunk tanuló felnőttek túlnyomó része munka mellett tanul, az órák, illetve gyakorlati foglalkozások túlnyomó részét hétvégén – elsősorban szombaton, kisebb mértékben péntek délután – szervezzük meg. Hogy az adott tanfolyamon konkrétan milyen napokon, mettől-meddig van képzés, azt a képzés elején kiadott órarend tartalmazza. A tanfolyamok indításakor – amennyiben van erre lehetőség – a résztvevők időbeosztására irányuló kéréseit is igyekszünk figyelembe venni.

Meddig lehet jelentkezni?

Jelentkezni egészen a képzések indulásáig lehet. Egyes képzéseknél még a tanfolyam indulása után is van lehetőség becsatlakozásra. Ez azonban megnehezítheti a képzési anyga elsajátítását, ezért javasoljuk, hogy a jelentkezését mielőbb adja le a kiválasztott tanfolyamra, illetve becsatlakozáskor érdeklődjön a felzárkózás lehetőségeiről. Amennyiben ezeket nem találja a maga számára megfelelőnek, akkor javasoljuk, hogy jelentkezését inkább a a következő induló tanfolyamra adja le

Hogy lehet megközelíteni az egyes irodákat?

Irodáink jellemzően az adott település jól megközelíthető pontjain találhatók. A honlapon térkép és részletes leírás található a megközelítés elősegítése érdekében. Amennyiben további segítségre van szüksége, hívja az adott helyszínnél feltüntetett munkatársunkat

Van-e még tennivaló a jelentkezési lap leadása után?

A jelentkezési lap beérkezése után visszajelzést küldünk Önnek. Ezt követően Önnek további teendője nincs. Amikor az indításhoz szükséges létszám összegyűlt, munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot, és számos további konkrét információt adnak az indulással kapcsolatban.

Hogy kell fizetni? Mikor kell fizetni az első részletet?

A jelentkezési lap kitöltése nem jár fizetési kötelezettséggel. A résztvevőnek kizárólag a felnőttképzési szerződés megkötésével és életbe lépésével keletkezik fizetési kötelezettsége. A tanfolyamok megnyitásakor, illetve becsatlakozáskor

Mennyit lehet hiányozni, és mi van, ha többet hiányzom?

A képzéseink résztvevői felnőtt emberek, akik maguk osztják be az idejüket, és akik a képzésről saját felelősségükre hiányozhatnak. Aki többet hiányzik, annak kevesebbet tudunk megtanítani. Tudjuk, hogy munka és család mellett tanulni kihívást jelenthet, és komoly elkötelezettséget kíván. Mégis nyomatékosan tanácsoljuk, hogy tegyen meg minden Öntől telhetőt, hogy lehetőleg minden foglalkozáson vegyen részt és minden kiadott feladatot időben teljesítsen. Ez fontos ahhoz, hogy fel tudjuk Önt készíteni a sikeres szakképesítő vizsgára és a szakma önálló gyakorlásának a megkezdésére. Amennyiben a hiányzásainak mértéke meghaladja a 20 %-ot, úgy képzőként jogunk van ezt a tényt a képzési igazoláson feltüntetni.

Végig tudom-e járni a tanfolyamot, és sikeres vizsgát tenni, ha munka mellett tanulok / ha már évek óta nem jártam iskolába / nem vagyok gyakorlott vizsgázó?

Évente több ezer munka mellett tanuló felnőtt iratkozik be az OKTÁV-hoz, és tesz sikeres szakképesítő vizsgát. Akik rendszeresen látogatják az órákat, illetve foglalkozásokat és elvégzik az esetlegesen kiadott időközi feladatokat, azok jó eséllyel sikeresen állnak helyt mind a modulzáró, mind a szakképesítő vizsgákon. Tanfolyami résztvevőink magas szintű elégedettséget jeleznek a képzések végén történő kérdőíven. Büszkék vagyunk arra, hogy a résztvevőink vizsgaátlaga évek óta meghaladja a négyest!

Várjuk jelentkezését!

Jelentkezés