Faipari technikus szakmai oktatás

További részletekért kérjük válasszon helyszínt!
Típus
szakmai oktatás
Azonosító szám
5 0722 08 02
Képző intézmény
OKTÁV Technikum és Szakképző Iskola
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
OM 910012
Jelentkezés feltétele
  • Elvégzett 8. osztály,
  • egészségügyi alkalmasság
Időtartam
3 félév
A munkaterület leírása

Az oktatás célja, hogy a résztvevők megismerjék a faipari technikus szakmát, felkészüljenek a sikeres szakmai vizsgára, és képessé váljanak a faipari technikus munkakör betöltésére.

A faipari technikus olyan szakember, aki ismeri a faipari termékek gyártásához szükséges alap-és segédanyagokat, tulajdonságaik, felhasználási területük alapján kiválasztja és a technológiai folyamatba illeszti. Ismeri a rönktéri, fűrészüzemi, készárutéri technológiai feladatokat.

A korpuszbútorok, tároló bútorok, asztalok, ülőbútorok, fekvőbútorok, kiegészítő bútorok, irodai bútorok, hajlított bútorok gyártási folyamatának tervezését, szervezését, a bútoripari szerelési folyamat feladatait, illetve a kárpitos bútorok alapvető gyártási feladatait elvégzi. Minőségellenőrzést végez.

Épületasztalos-ipari termékek, ajtók, ablakok, beépített bútorok, lépcsők, korlátok és egyéb épületasztalos-ipari termékek gyártási folyamatát tervezi és szervezi. A gyártási folyamatok tervezését önállóan vagy mérnöki irányítással végzi.

Az oktatás tartalmazza a gyakorlati képzést is, melyet saját tanműhelyünkben biztosítunk.

Vizsgainformációk

A képzés végeztével a résztvevők a képzőtől végbizonyítványt kapnak. Ezzel szakmai záróvizsgát tehetnek, amelynek sikeressége esetén Faipari technikus szakmát tanúsító bizonyítványt kapnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.