Kézműves élelmiszerkészítő szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Alapfokú iskolai végzettség, egészségügyi alkalmassági
Miben áll e szakképesítés jelentősége?
A kézműves élelmiszer előállítás Magyarországon nagyon fontos agrárgazdasági szereplő. Közel 70.000 kézműves élelmiszer-előállító tevékenykedik az országban. A felelős élelmiszer-előállítás megköveteli a képzett szakemberek részvételét. A képzés elengedhetetlen a biztonságos kézműves élelmiszer-előállítás érdekében.
Mivel foglalkozik a Kézműves élelmiszerkészítő?
kis mennyiségű, elsősorban kézműves eljárással élelmiszereket állít elő és értékesít főleg a végső fogyasztók számára.
munkája során érvényesíti a termékeinek kézműves jellegét.
kézműves keretek között zöldség-, gyümölcs feldolgozást ezen belül tartósítást és savanyítást, valamint húsfeldolgozást, (ezen belül hurkát, kolbászt, tepertőt, sózott és abált szalonnát készít), tejtermékeket, ezen belül (joghurtot, kefírt, túrót, sajtot, tej alapú italokat készít), és sütő-ipari termékeket (ezen belül búzakenyeret és péksüteményt és pogácsákat készít), mézeskalácsot és száraztésztát állít elő.
a biztonságos termék-előállítás érdekében szakszerűen irányítja az élelmiszer előállítás folyamatait.
a termék-előállításhoz kapcsolódó termék-nyomon követési és termékbiztonságot igazoló dokumentumokat vezet.
termékeit értékesítheti vendégasztal üzemeltetése kertében is.
munkáját a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával (4-es szint) betartásával és betartatásával végzi.
Kiknek ajánljuk a képzést?
Mindenkinek, aki a feldolgozóiparban képzeli el a jövőjét. Mivel szakmai előképzettség nem szükséges, ezért pályakezdőknek, szakmaváltóknak is ajánlott elvégezni, hiszen a kézműves termékek népszerűsége folyamatosan növekszik, egyre inkább eltolódnak a fogyasztói igények a minőségi, nem tömegtermékek irányába.
Milyen előnyökkel jár a Kézműves élelmiszerkészítő szakképesítés elvégzése?
A képzés a jelenlegi munkaerőpiacon abszolút hiányszakmaként jelentkezik, emiatt
önmegvalósításra teret adó
látványos
jó kereseti forrással bíró tevékenységet jelent.
A Kézműves élelmiszerkészítő tanfolyam sikeres elvégzése után a szakmai képzés követelményeinek igazolásáról a képző intézmény TANÚSÍTVÁNYT állít ki, melynek birtokában a résztvevő az állam által meghatározott vizsgaközpontban vizsgát tehet.
A Kézműves élelmiszerkészítő tanfolyam sikeres elvégzése után a szakmai képzés követelményeinek igazolásáról a képző intézmény TANÚSÍTVÁNYT állít ki.
A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.
Kapcsolódó képzések
A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.