Szállodai recepciós szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)

További részletekért kérjük válasszon helyszínt!
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E/2020/000099
Jelentkezés feltétele
  • érettségi végzettség és egészségügyi alkalmasság,
  • szakirányú előképzettség*
  • egy idegen nyelvből B2 (középfokú) komplex nyelvvizsga vagy idegenforgalmi-vendéglátóipari szaknyelvi B2 (középfokú) komplex nyelvvizsga a szakmai vizsga megkezdésekor
Időtartam
5 hónap
A munkaterület leírása

A Szállodai recepciós elsődleges feladata, hogy fogadja és nyilvántartja a vendégek különböző formában érkező szobafoglalásait és gazdálkodik a rendelkezésre álló szobakapacitással. További feladata a vendégek érkeztetése, bejelentése és tájékoztatása az igénybe vehető szolgáltatásokról. Kisebb egységekben, vagy ott, ahol nem különülnek el ezek a munkakörök a szállodai recepciós ellátja a portás és a pénztáros feladatait is. Ebben az esetben a munkakör része a szobák árazása, értékesítése, a vendégek érkeztetése és informálása mellett a számlázás és a fizettetés is. Nagyobb egységekben feladata a kocsirendező, a londiner, a bellboy, a hostess, a transzfer gépkocsivezető, a Business Centerben dolgozó alkalmazottak, a ruhatáros, a garázsmester irányítása, munkájuk megszervezése és ellenőrzése is. A szállodai recepciós kapcsolatot tart a szálloda más egységeivel úgy, mint az emeleti munkakörök (Housekeeping), vendéglátás (Food & Beverage), műszak és ügyvitel. Szállodai recepciósként napi szinten használhatja nyelvtudását, érdekes emberekkel találkozhat. Ha könnyen teremt kapcsolatot akkor ezt az szakképesítést Önnek találták ki!

A képzés szakmai témakörei
  • Idegenforgalmi alapismeretek
  • Szállodai feladatok
  • Üzleti kommunikáció
  • Közgazdasági és jogi ismeretek
  • Pénzügyi feladatok
  • Szállodai adminisztráció
  • Szállodai recepciós munkaköri feladatok

Gyakorlat: 100 óra szállodában együttműködési megállapodás alapján egyéni ütemezésben

Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tehetnek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert szakképesítést tanúsít.

Egyéb információk

Elfogadható szakirányú végzettségek: Vendéglátó technikus 54 811 01 vagy Vendéglátás-szervező vagy 52 811 02 Vendéglős vagy 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős vagy 54 811 01 Vendéglátásszervező vagy 52 7872 02 Idegenforgalmi technikus vagy 52 7872 03 Idegenforgalmi ügyintéző vagy 54 7872 02 Idegenvezető vagy 54 812 01 Idegenvezető vagy 54 812 03 Turisztikai szervező, értékesítő vagy 5 1013 23 08 Vendégtéri szaktechnikus vagy 5 1015 23 07 Turisztikai technikus szakképesítés.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.