Csontozó munkás szakmai oktatás (résszakmára felkészítő)

Típus
szakmai oktatás (résszakmára felkészítő)
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele (részletek)

alapfokú iskolai végzettség, egészségügyi alkalmasság.

Képzés időtartama
5 hónap
A munkaterület leírása

A Csontozó munkás tanfolyam célja, hogy a résztvevők alkalmassá váljanak állati fél testeket, negyed testeket testtájakra darabolni, húsrészeket csontozni, formázni, kivágni a megrendelő igénye szerint. Ismeri a technológiai műveletek szakszerű elvégzésének a hús minőségére gyakorolt hatását. végez. Szakszerűen és biztonságosan üzemelteti a daraboló, csontozó üzemi egyszerű gépeket és berendezéseket. A technológiai műveleteket vezetői irányítás és felügyelet mellett önállóan végzi. Ismeri és betartja a higiéniai, minőségbiztosítási, munkavédelmi-, tűz- és környezetvédelmi előírásokat.

A Csontozó munkás részszakma megszerzésével a végzett szakember vágóhidakon, húsipari termékeket gyártó vállalkozásoknál, hentes üzletekben tud elhelyezkedni.

Több évtizedes képzési tapasztalatunk alapján létrehoztunk egy olyan gyakorlati alapú komplex programot, amely erős szakmai alapokat ötvöz a modern kor elvárásaival.

A képzés szakmai témakörei
  • Mikrobiológiai, minőségbiztosítási ismeretek
  • Vágóállat ismeret
  • Félsertés darabolása, csontozása
  • Marhanegyed darabolása, csontozása
  • Sovány-, és vízibaromfi darabolása, csontozása
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”.  Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai oktatás követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek.  A részszakma megszerzéséről kiállított szakmai bizonyítvány államilag elismert alapfokú végzettséget és szakképesítést tanúsít és legalább egy munkakör betöltésére képesít.

Betölthető munkakörök
  • Csontozó
  • Húsaprító
  • Húselőkészítő
  • Húsosztályozó
  • Húsvizsgáló
  • Hússzeletelő
  • Kézi csontozó (húsipari)
  • Sertéscsontozó
Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. Képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.