Vágóhídi munkásszakmai oktatás (részszakmára felkészítő) Hódmezővásárhely

Választott helyszín
Hódmezővásárhely

Tervezett kezdés

2024. október 5.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzés díja
120 000 Ft (24 000 Ft/hó) A feltüntetett ár a vizsgadíjat nem tartalmazza!
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Farkasné Varga Edit
Farkasné Varga Edit
Területi képviselő
szeged [at] oktav.hu
Munkatárs
Csékei Katalin
Tanfolyamvezető
csekei [at] oktav.hu
Munkatárs
Pallanginé Fekete Tünde
Tanfolyamszervező
pallangine [at] oktav.hu
Munkatárs
Duga Mónika
Tanfolyamszervező
duga [at] oktav.hu
Egyéb tudnivalók
A tanfolyam ideje alatt 162 óra gyakorlatot kell teljesíteni egyéni ütemezésben vágóhidakon.
Típus
szakmai oktatás (részszakmára felkészítő)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

alapfokú iskolai végzettség,
egészségügyi alkalmasság.

Időtartam
5 hónap
A munkaterület leírása

A Vágóhídi munkás tanfolyam célja, hogy a résztvevők alkalmassá a különböző vágóállatokat felhasználó vágóhidakon való munkavégzésre. Munkakörük részeként segítenek a sertés-, szarvasmarha-, juh és baromfi feldolgozás folyamatában, az élőállat mennyiségi átvételében és dokumentálásában. A tanfolyam során elsajátítják a kábítás, vágás, véreztetés, zsigerelés, hasítás, hűtés munkafolyamatait. Ismerik a technológiai műveletek féltest minőségére gyakorolt hatását. Szakszerűen és biztonságosan használják az egyszerű vágóhídi berendezéseket, eszközöket.

A technológiai műveleteket vezetői irányítás és felügyelet mellett önállóan végzi. Vágóhídi munkás részszakma megszerzésével a végzett szakember vágóhidakon tud elhelyezkedni.

Több évtizedes képzési tapasztalatunk alapján létrehoztunk egy olyan gyakorlati alapú komplex programot, amely erős szakmai alapokat ötvöz a modern kor elvárásaival.

A képzés szakmai témakörei
  • Mikrobiológiai, minőségbiztosítási ismeretek
  • Vágóállat ismeret
  • Vágástechnológiai alapműveletek és gépek
  • Baromfivágás - technológiák
  • Sertésvágás – technológiák
  • Szarvasmarha - vágástechnológiák
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”.  Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai oktatás követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek.  A részszakma megszerzéséről kiállított szakmai bizonyítvány államilag elismert alapfokú végzettséget és szakképesítést tanúsít és legalább egy munkakör betöltésére képesít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. Képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.