Gázipari műszaki-biztonsági felülvizsgálójogszabály alapján szervezett képzés Hódmezővásárhely

Választott helyszín
Hódmezővásárhely

Tervezett kezdés

2024. szeptember 30.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzés díja
270 000 Ft (60 000 Ft/hó) A feltüntetett ár a vizsgadíjat nem tartalmazza!
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Farkasné Varga Edit
Farkasné Varga Edit
Területi képviselő
szeged [at] oktav.hu
Munkatárs
Ligetvári István
Tanfolyamvezető
ligetvari [at] oktav.hu
munkatárs
Juhász Erika
Tanfolyamszervező
juhasz.erika [at] oktav.hu
Típus
jogszabály alapján szervezett képzés
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

Épületgépész technikus 05 5 3117 16 20 05, 52 5443 02, 52 582 02, 54 582 01, 5 0732 07 01, Gázipari technikus 02 5 3129 16 10 06, 52 549905, 52 544 03, 5454403, Gázvezeték- és készülékszerelő mestervizsga; Gáz- és olajtüzelő berendezés szerelő, üzembe helyező mestervizsga; Gázfogyasztó berendezés- és csőhálózat szerelő mestervizsga; Gáz-és tüzeléstechnikai műszerész mestervizsga; Épületgépész mérnök, Gázipari mérnök, Gépészmérnök,Gázipari szakmérnök, Épületgépész üzemmérnök, Gázipari szaküzemmérnök Valamint a fentiekkel jogelőd, jogutód szakma, szakképesítés, szakképzettség

 

Időtartam
5 hónap
A munkaterület leírása

- A gáz csatlakozóvezetékek, a felhasználói berendezések és a telephelyi vezetékek műszaki-biztonsági hatósági felügyeletéről szóló kormányrendelet kötelezően előírja a műszaki biztonsági felülvizsgálatot. A felhasználó a gázfelhasználó technológia műszaki biztonsági felülvizsgálatát az üzembe helyezés évét követő első évben és ezt követően évente elvégezteti a műszaki biztonsági felülvizsgálat elvégzésére jogosult személlyel.

- A műszaki biztonsági felülvizsgálat során az üzembe helyezéskor hatályos műszaki biztonsági szabályoknak való megfelelést, továbbá a biztonságos üzemeltetést befolyásoló feltételeket kell ellenőrizni.

- Jogosult meglévő gázfogyasztó készülékek egyszerűsített eljárással történő cseréjére.

- A szolgáltatás szüneteltetését követően jogosult a visszakapcsolás előtt a felhasználói berendezést és a csatlakozóvezetéket műszaki-biztonsági szempontból felülvizsgálni.

 

A képzés szakmai témakörei
  • Energetikai, műszaki-biztonsági tanácsadás

  • Gázipari műszaki-biztonsági felülvizsgálat

Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”.  Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek.  A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  Képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.