Virágdekoratőr szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)

Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

középfokú végzettség,
02144016 Virágkötő és virágkereskedő vagy
5 0812 17 06 Kertész technikus szakma Dísznövénytermesztő és virágkötő szakirányú végzettség,
egészségügyi alkalmasság.

 

Időtartam
8 hónap
A munkaterület leírása

A virágkötészeti szakma „csúcsának” tekinthető, ha a virágkötészettel foglalkozó szakember keze munkáját dicsérik a különböző társadalmi eseményeken, ünnepeken vagy családi alkalmakon a virágdíszek. Ma egy esküvő, rendezvény elképzelhetetlen dekoráció nélkül. A virágdekorációk kiválasztásakor kiemelt hangsúlyt kap a stílus, a színharmónia és a megrendelő ízlése, igénye.

A Virágdekoratőr tanfolyam célja, hogy a résztvevők rendelkezők megismerjék a hivatalos-, üzleti rendezvények, a családi és társadalmi ünnepek virágdekorációjának elkészítését a tervezés fázisától kezdődően a kivitelezésig, sőt a megrendelt alkalmat követően egészen a lebontási munkálatokig. A tanfolyamon a résztvevők komplex elméleti és gyakorlati oktatás során oktatóink iránymutatása mellett különböző témában, alkalomra és stílusban készítenek terveket, virágdekorációkat és a hozzá tartozó árajánlatot.

Több évtizedes képzési tapasztalatunk alapján létrehoztunk egy olyan gyakorlati alapú komplex programot, amely erős szakmai alapokat ötvöz a modern kor elvárásaival.

A képzés szakmai témakörei
  • Térberendezés
  • Haladó virágkötészet
  • Növényismeret
  • Tervkészítés
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek.  A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.