VirágdekoratőrOKJ-s szakképesítő képzés Budapest

Választott helyszín
Budapest
Sajnos ez a képzés jelenleg egyik képzési helyszínünkön sem indul. Kérjük, tekintse meg aktuális képzési ajánlatainkat.
Vizsgadíj
80 000 Ft
Kapcsolattartó
munkatárs
Budapesti ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálati munkatárs
bpoktav [at] oktav.hu
Kőszegi Henrietta
Kőszegi Henrietta
Tanfolyamvezető
koszegi [at] oktav.hu
Munkatárs
Viszné Balogh Edina
Tanfolyamszervező
viszne [at] oktav.hu
Munkatárs
Pálhidai Anetta
Tanfolyamszervező
palhidai [at] oktav.hu
Típus
OKJ-s szakképesítő képzés
OKJ szám
35 215 02
Engedélyszám
E-000495/2014/A253
Jelentkezés feltétele (részletek)

alapfokú iskolai végzettség (általános iskola 8. osztálya) iskolai végzettség hiányában a képzés megkezdhető bemeneti kompetencia mérés teljesítésével és 34 215 04 Virágkötő és virágkereskedő OKJ bizonyítvány valamint egészségügyi alkalmasság

Képzés időtartama
8 hónap
A munkaterület leírása

A virágdekoratőr megtervezi és elkészíti a hivatalos rendezvények, a családi és társadalmi ünnepek virágdekorációját. Megtervezi, kivitelezi és gondozza a belső és külső terek alkalmakra szóló, vagy tartós virágdíszítését. Elvégzi a virágüzletek belső terének és kirakatának esztétikus elrendezését és gondozását.

A szakképesítés-ráépüléssel rendelkező képes:

  • a virágüzlet, a virágszalon belső terének elrendezését, a vágott virágok, a zöldek, a cserepes dísznövények és a kellékek esztétikus elrendezését megtervezni, kivitelezni,
  • a virágüzlet, a virágszalon aktuális kirakatát megtervezni, berendezni,
  • hivatalos rendezvények (tanácskozás, kulturális előadás, kiállítások, árubemutatók stb.) virágdíszítését végezni,
  • családi és társadalmi ünnepek virágdíszítését megtervezni, elvégezni,
  • belső és külső terek alkalmakra szóló (esküvői, kegyeleti rendezvények stb.) virágdíszítését megtervezni, összeállítani,
  • szállodák, éttermek, irodaházak, egyéb közületi épületek tartós és alkalmi növényberendezését, karbantartását megtervezni, elvégezni.
A képzés szakmai témakörei

11078-12 Térberendezés

Vizsgainformációk

A résztvevők az OKJ-s képzéseken az egyes modulok befejezése után írásbeli, szóbeli és / vagy gyakorlati modulzáró vizsgát tesznek a képzés tanárai által (ill. egyes képzéseknél központilag) összeállított feladatokból. Sikertelenség esetén a modulzáró vizsga akár több alkalommal – egyes képzések kivételével – ingyenesen megismételhető.

A modulzáró vizsgák sikeres letétele után lehet szakképesítő vizsgát tenni. A szakképesítő vizsga az egyes modulokat átfogó, központilag összeállított komplex feladatokból áll.

A sikeres vizsgához minden vizsgarészt legalább kettesre kell teljesíteni. (Ellenkező esetben javító vagy pótló vizsgát lehet tenni, külön díjazás ellenében, a jogszabályban meghatározott ideig.) A sikeres vizsga után a résztvevők keményfedeles, államilag elismert szakképesítő (OKJ-s) bizonyítványt kapnak.

Bizonyítvány

A vizsgaszervező által kiadott OKJ-s szakképesítő bizonyítvány, amelynek alapján Europass bizonyítvány kiegészítő is igényelhető.

Egyéb információk

A virágkötészeti szakma „csúcsának” tekinthető, ha a virágkötészettel foglalkozó szakember keze munkáját dicsérik a különböző társadalmi eseményeken, ünnepeken vagy családi alkalmakkor a virágdíszek. Ma egy esküvő, rendezvény elképzelhetetlen dekoráció nélkül. A virágdekorációk kiválasztásakor kiemelt hangsúlyt kap a stílus, a színharmónia és a megrendelő ízlése, igénye.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. OKJ-s képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A(z) Virágdekoratőr szakma a(z) Virágkötő és virágkereskedő szakmára épül, így beiratkozásra csak akkor van lehetőség, ha már rendelkezik Virágkötő és virágkereskedő végzettséggel. A(z) Virágkötő és virágkereskedő képzésről itt talál további információt.

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.