IngatlankezelőOKJ-s szakképesítő képzés Budapest

Választott helyszín
Budapest
Sajnos ez a képzés jelenleg egyik képzési helyszínünkön sem indul. Kérjük, tekintse meg aktuális képzési ajánlatainkat.
Vizsgadíj
80 000 Ft
Kapcsolattartó
munkatárs
Budapesti ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálati munkatárs
bpoktav [at] oktav.hu
Munkatárs
Szőke Hajnalka
Tanfolyamvezető
szoke [at] oktav.hu
Típus
OKJ-s szakképesítő képzés
OKJ szám
53 814 01
Engedélyszám
E-000495/2014/A255
Jelentkezés feltétele (részletek)
 • érettségi bizonyítvány
 • 52 814 01Társasházkezelő szakképesítés, vagy 52 7899 03 Társasházkezelő szakképesítés,
 • 52 814 01 0000 00 00 Társasházkezelő szakképesítés
Képzés időtartama
3 hónap
A munkaterület leírása

Az ingatlankezelő a jövedelemtermelő ingatlanok kezelésével, az kezelésben közreműködő szakértők munkájának irányításával és ellenőrzésével, továbbá hasznosítási, befektetési célú tanulmányok készítésével foglalkozik, javaslatot tesz a befektető céljának leginkább megfelelő hasznosítási változat bevezetésére.

A szakképesítés-ráépüléssel rendelkező képes:

 • tervajánlatokat készíteni az ingatlan fenntartására, karbantartására, üzemeltetésére, felújítására
 • karbantartási, üzemeltetési feladatokat ellátni
 • irányítani és ellenőrizni a tervezett munkákat
 • kapcsolatot tartani bankkal, hatóságokkal, közüzemi szolgáltatókkal, bérlőkkel, tulajdonosokkal
 • ingatlanbefektetési, hasznosítási tanácsadást végezni
 • hasznosítási terveket, bérleti javaslatokat készíteni
 • megtérülési számításokat végezni
 • ingatlanpiaci monitoring tevékenységet végezni
 • ingatlanpiaci elemzést készíteni
 • ingatlanszakmai vállalkozást (társaságot) irányítani
A képzés szakmai témakörei
 • Ingatlankezelő feladatai
Vizsgainformációk

A résztvevők az OKJ-s képzéseken az egyes modulok befejezése után írásbeli, szóbeli és / vagy gyakorlati modulzáró vizsgát tesznek a képzés tanárai által (ill. egyes képzéseknél központilag) összeállított feladatokból. Sikertelenség esetén a modulzáró vizsga akár több alkalommal – egyes képzések kivételével – ingyenesen megismételhető.

A modulzáró vizsgák sikeres letétele után lehet szakképesítő vizsgát tenni. A szakképesítő vizsga az egyes modulokat átfogó, központilag összeállított komplex feladatokból áll.

A sikeres vizsgához minden vizsgarészt legalább kettesre kell teljesíteni. (Ellenkező esetben javító vagy pótló vizsgát lehet tenni, külön díjazás ellenében, a jogszabályban meghatározott ideig.) A sikeres vizsga után a résztvevők keményfedeles, államilag elismert szakképesítő (OKJ-s) bizonyítványt kapnak.

Bizonyítvány

A vizsgaszervező által kiadott OKJ-s szakképesítő bizonyítvány, amelynek alapján Europass bizonyítvány kiegészítő is igényelhető.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. OKJ-s képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A(z) Ingatlankezelő szakma a(z) Társasházkezelő szakmára épül, így beiratkozásra csak akkor van lehetőség, ha már rendelkezik Társasházkezelő végzettséggel. A(z) Társasházkezelő képzésről itt talál további információt.

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.