Virágkötő és virágkereskedőszakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Budapest

Választott helyszín
Budapest

Tervezett kezdés

2023. október 14.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Egyéb
Biztosan indul
Képzés díja
297 000 Ft (33 000 Ft / hónap)
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Munkatárs
Békefi Angelika
Tanfolyamvezető
bekefi [at] oktav.hu
Munkatárs
Dömösi Ágnes
Tanfolyamszervező
domosi [at] oktav.hu
Munkatárs
Vavrovics Erzsébet
Tanfolyamszervező
vavrovics [at] oktav.hu
Egyéb tudnivalók
A képzési díj nem tartalmazza a felhasznált növények és anyagok díját.
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

alapfokú iskolai végzettség,
egészségügyi alkalmasság

Időtartam
9 hónap
A munkaterület leírása

„Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet.” tartja a mondás. Aki a Virágkötő és virágkereskedő szakképesítést választja több szempontból is jól választ: olyan szakmában dolgozhat, ahol esztétikus környezetben, növényekkel körülvéve dolgozhat, hivatása az emberek igénye-, vagy saját fantázia alapján készített virágdíszek készítése minden alkalomra. A virágkötő és virágkereskedő virágkötő üzemben, különböző szintű virágértékesítési helyeken (stand, pavilon, üzlet, szalon), virágkellék-nagykereskedelmi szakáruházban eladói és virágkötészeti tevékenység végzésére alkalmas.

A Virágkötő és virágkereskedő dísznövényekből, vágott és cserepes virágokból, zöldekből, szárazvirágból, kellékekből virágdíszeket készít és értékesít. Ismeri a legújabb hazai és nemzetközi trendeket, precízen használja a virágdíszek készítéséhez szükséges technikákat és szerszámokat. A szakképesítés irányítói, boltvezetői tevékenység végzésére, önálló vállalkozás létrehozására is jogosít.

A képzést sikeresen teljesítők tovább tanulhatnak a virágdekoratőr szakképesítésen.

A képzés szakmai témakörei
  • Növényismeret
  • Virágkötészet
  • Virágkötészet gyakorlata
  • Virágkereskedelem
  • Közösségi média alapjai
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tehetnek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes kitanulni ezt a szakképesítést?

Szeretne egész nap színpompás, illatos virágok között dolgozni? Használja kreativitását és szépérzékét a vásárlókat elbűvölő csokrok és virágdekorációk elkészítésére. Tudását saját vállalkozásában is kamatoztathatja, legyen szó születésnapról, évfordulóról, ballagásról, esküvőről vagy nőnapról, a virág elmaradhatatlan kelléke az ünneplésnek. A szakma gyakorlásához jó állóképességre és kézügyességre is szüksége lesz: rutinosan bánik majd az éles metszőollóval, a virágkötő késsel, a ragasztópisztollyal, de a tűzőhabot és a díszítőelemeket is változatosan tudja használni. Virágkötőként tudja, milyen korú és nemű ünnepeltnek milyen virágot érdemes ajánlani, így a bizonytalan vásárlóknak is nagy segítséget tud nyújtani, de tisztában lesz a különféle vágott- és élő virágok gondozásának teendőivel is. Virágkereskedőként gondoskodik az üzlet szabályszerű működéséről, intézi a rendeléssel és tárolással, továbbá a marketinggel kapcsolatos teendőket, de az alapítás és az átszervezés jogi szabályait is ismeri.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. Képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A(z) Virágkötő és virágkereskedő szakmára a(z) Virágdekoratőr szakma épül, így a képzés elvégzése után lehetőség nyílik beiratkozni a(z) Virágdekoratőr tanfolyamra is.

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.