Fodrász vegyszeres szakemberszakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Budapest

Választott helyszín
Budapest

Tervezett kezdés

2024. szeptember 7.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzés díja
458 000 Ft Az ár a vizsga díját nem tartalmazza.
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Munkatárs
Pethő Erika
Tanfolyamszervező
petho [at] oktav.hu
munkatárs
Budapesti ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálati munkatárs
bpoktav [at] oktav.hu
Munkatárs
Békefi Angelika
Tanfolyamvezető
bekefi [at] oktav.hu
Munkatárs
Dömösi Ágnes
Tanfolyamszervező
domosi [at] oktav.hu
Munkatárs
Vavrovics Erzsébet
Tanfolyamszervező
vavrovics [at] oktav.hu
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

Érettségi, egészségügyi alkalmasság

Időtartam
10 hónap
A munkaterület leírása

A Fodrász vegyszeres szakember a fodrászüzletben, szalonban

  • hajmosást, hajápolást végez a haj típusának és állapotának megfelelő termékekkel
  • jól kommunikálva, a vendég kívánságát és az egyéniségét figyelembe véve választja ki, mind a színváltoztató, mind a formaváltoztató termékeket
  • használja a színváltoztató termékeket, technikákat /hajfestés, szőkítés, melírozás/ és ezek eszközeit
  • tudatosan alkalmazza a formaváltoztató technikákat /tartós hullámosítás, tartós egyenesítés/és az ehhez való termékeket.

A fodrászatnak a valóságban három lába van:

  • női fodrászat
  • férfi fodrászat
  • vegyszeres munkák.

Ezt az utóbbit még soha nem tanították igazi mélységében, általában a gyakorló fodrászok is több év tapasztalat után tudták biztonsággal használni a különböző vegyszeres eljárásokat a fodrászüzletekben. Ezt a hiányt, igényt lehet pótolni ezzel a szakmai képzéssel, mely mélységben képes felkészíteni, megtanítani a fodrászattal kapcsolatos vegyszeres munkafolyamatokra a szakképesítésre jelentkezőket.

A képzés szakmai témakörei
  • Szakmai ismeretek
  • Szakmai gyakorlat
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tehetnek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes kitanulni ezt a szakképesítést?

„Egy szép frizura hozzájárul harmonikus megjelenésünkhöz és önbizalmunkat is kedvezően befolyásolja. A fodrászok ráadásul nemcsak a hajunkkal, de egy kicsit a lelkünkkel is foglalkoznak, amíg az új frizura készül. Ha szeret emberek között lenni, kreativitása és kézügyessége állóképességgel is párosul, akkor csak szorgalom kérdése, hogy kiváló legyen a szakmájában. A vendég stílusának feltérképezése segít abban, hogy megtalálja a számára ideális frizurát, de a szemszín, az arcforma és a haj adottságai is befolyásolják, milyen színre és fazonra esik a választás. Mivel a szép haj alapja az egészséges fejbőr, nem maradhat ki feladatai sorából, hogy speciális samponokat, balzsamokat és pakolásokat ajánljon vendégeinek otthoni használatra. Ha a szépségipar más területén is kalandozna, a Kozmetikus technikus vagy a Fodrász szakma megszerzésével új távlatokat nyithat karrierjében, akár saját szalonjában, akár alkalmazottként dolgozik.”

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.