Fodrász vegyszeres szakemberszakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Szombathely

Választott helyszín
Szombathely

Tervezett kezdés

2023. december 9.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzési napok

szombat

Képzés díja
458 000 Ft
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Munkatárs
Francsics Brigitta
Területi képviselő
szombathely [at] oktav.hu
Munkatárs
Békefi Angelika
Tanfolyamvezető
bekefi [at] oktav.hu
Munkatárs
Vavrovics Erzsébet
Tanfolyamszervező
vavrovics [at] oktav.hu
Munkatárs
Dömösi Ágnes
Tanfolyamszervező
domosi [at] oktav.hu
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

Érettségi, egészségügyi alkalmasság

Időtartam
10 hónap
A munkaterület leírása

A Fodrász vegyszeres szakember a fodrászüzletben, szalonban

  • hajmosást, hajápolást végez a haj típusának és állapotának megfelelő termékekkel
  • jól kommunikálva, a vendég kívánságát és az egyéniségét figyelembe véve választja ki, mind a színváltoztató, mind a formaváltoztató termékeket
  • használja a színváltoztató termékeket, technikákat /hajfestés, szőkítés, melírozás/ és ezek eszközeit
  • tudatosan alkalmazza a formaváltoztató technikákat /tartós hullámosítás, tartós egyenesítés/és az ehhez való termékeket.

A fodrászatnak a valóságban három lába van:

  • női fodrászat
  • férfi fodrászat
  • vegyszeres munkák.

Ezt az utóbbit még soha nem tanították igazi mélységében, általában a gyakorló fodrászok is több év tapasztalat után tudták biztonsággal használni a különböző vegyszeres eljárásokat a fodrászüzletekben. Ezt a hiányt, igényt lehet pótolni ezzel a szakmai képzéssel, mely mélységben képes felkészíteni, megtanítani a fodrászattal kapcsolatos vegyszeres munkafolyamatokra a szakképesítésre jelentkezőket.

A képzés szakmai témakörei
  • Szakmai ismeretek
  • Szakmai gyakorlat
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tehetnek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes kitanulni ezt a szakképesítést?

„Egy szép frizura hozzájárul harmonikus megjelenésünkhöz és önbizalmunkat is kedvezően befolyásolja. A fodrászok ráadásul nemcsak a hajunkkal, de egy kicsit a lelkünkkel is foglalkoznak, amíg az új frizura készül. Ha szeret emberek között lenni, kreativitása és kézügyessége állóképességgel is párosul, akkor csak szorgalom kérdése, hogy kiváló legyen a szakmájában. A vendég stílusának feltérképezése segít abban, hogy megtalálja a számára ideális frizurát, de a szemszín, az arcforma és a haj adottságai is befolyásolják, milyen színre és fazonra esik a választás. Mivel a szép haj alapja az egészséges fejbőr, nem maradhat ki feladatai sorából, hogy speciális samponokat, balzsamokat és pakolásokat ajánljon vendégeinek otthoni használatra. Ha a szépségipar más területén is kalandozna, a Kozmetikus technikus vagy a Fodrász szakma megszerzésével új távlatokat nyithat karrierjében, akár saját szalonjában, akár alkalmazottként dolgozik.”

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.