Belovaglószakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Budapest

Választott helyszín
Budapest

Tervezett kezdés

2024. szeptember 7.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzés díja
210 000 Ft (35 000 Ft/hó) Az ár a vizsga díját nem tartalmazza.
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
munkatárs
Budapesti ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálati munkatárs
bpoktav [at] oktav.hu
avatar-woman2
Siklósi Marianna
Tanfolyamvezető
Tanfolyamszervező
siklosi [at] oktav.hu
Egyéb tudnivalók
Gyakorlat: A tanfolyam ideje alatt a csoportos gyakorlat mellett 130 óra egyéni lovaglás gyakorlatot kell teljesíteni egyéni ütemezés szerint.
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E/2020/000099
Jelentkezés feltétele
  • Iskolai előképzettség: középfokú végzettség
  • Szakmai előképzettség: Gazda 4 0811 17 04, (Lovász, vagy Állattenyésztő szakmairány); Lovász 34 621 02; vagy Lótenyésztő 31620305; 54 621 01 Állattenyésztő és állategészségügyi technikus
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges  
Időtartam
6 hónap
A munkaterület leírása

A tenyésztői munka eredményeként megszülető csikók úgy válnak az értékesítéshez piacképessé, ha kiképzésük megfelelően történik. Ez a hozzáadott érték csak jól képzett, szakmailag felkészült belovaglók munkájának eredménye lehet. A csikóban rejlő képességeket, lehetőségeket helyesen felismerő és az azokat megfelelően kibontakoztatni tudó szakemberekre van igény. Ezt a munkát hivatott elvégezni a belovagló. De a belovagló munkájára számítanak a versenyzők is lovaik továbbképzése során, vagy azok, akiknek az „elrontott” lovait korrigálni kell. A belovagló munkája nem megkerülhető. A piaci igények egyre inkább a minél magasabban képzett belovaglók irányába mutatnak. Egy sokra hivatott ló tehetséges, képzett belovagló keze alatt egészen más szintre jut, és más áron cserél gazdát, képzés nélkül ez nem valósulhat meg.

A Belovagló képzés célja olyan sokoldalúan képzett lovas szakemberek képzése, akik magas szinten képesek a lovak kiképzésére és továbbképzésére, korrigálásra és bemutatásra a díjlovaglásban könnyű/közép osztályú, díjugratásban stílus, valamint lovastusa szakág kezdő képzettségi szintjéig. A rábízott lovak képzési céljának szem előtt tartásával, az etikai, állat-egészségügyi és szakmai szempontok figyelembevételével szervezi meg és hajtja végre a lovak mozgatását. Feladatköréhez tartozik a lovak futószáras, illetve nyereg alatti bemelegítése és előlovaglása, jártatása, felvezetése. Kezdő lovasok futószáras és lovardai oktatását is el tudja látni, valamint lovastúrák vezetésére és pályaépítői segédfeladat végzésére is alkalmas.

A magyarok évszázadok óta lovas nemzetnek tartják magukat. A lótartásnak, lovas kultúrának ma a túlhajszolt világban egyre nagyobb a jelentősége, hiszen a lovak kiváló társak. A képzés során magasan képzett szakembereink segítségével összeállítottunk egy tematikát, ami megfelel a modern kor elvárásainak és amelynek a középpontjában a lovak szeretete áll.

 

A képzés szakmai témakörei
  • Edzéstan
  • Kiképzési és képzési ismeretek
  • Lovaglás gyakorlata
  • Belovaglás gyakorlata
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tehetnek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. Képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.