Ingatlankezelőszakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Nyíregyháza

Választott helyszín
Nyíregyháza

Tervezett kezdés

2024. szeptember 7.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzés díja
240 000 Ft A feltüntetett ár a vizsgadíjat nem tartalmazza!
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Gardáné Kerekes Zsuzsa
Gardáné Kerekes Zsuzsa
Területi képviselő
debrecen [at] oktav.hu
Békefi Angelika
Békefi Angelika
Tanfolyamvezető
bekefi [at] oktav.hu
Dömösi Ágnes
Dömösi Ágnes
Tanfolyamszervező
domosi [at] oktav.hu
Vavrovics Erzsébet
Vavrovics Erzsébet
Tanfolyamszervező
vavrovics [at] oktav.hu
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

Társasházkezelő szakképesítés

Időtartam
4 hónap
A munkaterület leírása

Az ingatlankezelő megbízási szerződés alapján, az ingatlan jellemzőinek ismeretében - gazdasági elemzés alapján - tervajánlatot készít az ingatlan fenntartására, fejlesztésére, hasznosítására, valamint ingatlanbefektetési tanácsokat ad. Az ingatlankezelő több tudományterületet érintő interdiszciplináris feladatai keretében ellátja egy ingatlan funkcionálisan meghatározott hasznosítási, üzemeltetési és felügyeleti feladatait. A különböző funkciójú ingatlanokhoz (irodaház, üzemcsarnok, lakóház, vegyes funkció stb.) kapcsolódó speciális jogi környezetet, valamint a tulajdonosi igényeket figyelembe véve önállóan megszervezi az ingatlan problémamentes, üzemszerű, költséghatékony működésének feltételeit.

Az ingatlankezelő javaslatot készít a tervszerű műszaki karbantartás folyamatára, valamint a felújítási munkálatokra. Megszervezi az ezek elvégzéséhez szükséges feladatokat, együttműködik a végrehajtást végző partnerekkel és felügyeli azok munkáját. Kidolgozza és működteti az ingatlan műszaki felügyeleti rendszerét.

Felelős az ingatlan vagyonvédelmi rendszerének működéséért, az élet-, tűz- és vagyonvédelem megszervezéséért és biztosításáért. Kapcsolatot tart a közműszolgáltatókkal és hatóságokkal. Tervajánlatot készít az ingatlan fenntartására, fejlesztésére, hasznosítására, ingatlanbefektetési tanácsokat ad.

Segíti az épület tulajdonosát a pénzügyi és vagyonkezelési céljai elérésében. Közreműködik a bérlői portfólió összeállításában, a piaci szegmentálásban, bérlőmegtartási és vonzási stratégiákat dolgoz ki. Tervezi és irányítja az ingatlan gazdálkodását. Elszámolásokat és riportokat készít a gazdálkodás jellemzőiről. Követi a jogszabályi változásokat és figyelemmel kíséri a műszaki (építészeti, épületgépészeti, környezetvédelmi) fejlődést.

A képzés szakmai témakörei
  • Műszaki ismeretek
  • Jogi ismeretek
  • Gazdasági ismeretek
  • Ingatlankezelés
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”.  Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek.  A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. Képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.