Szabász szakmai oktatás (részszakmára felkészítő)

Szabász képzésünk szervezés alatt, látogasson vissza később, vagy érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.

Képzés keresőnk segítségével válogathat jelenleg meghirdetett képzéseink között.

Típus
szakmai oktatás (részszakmára felkészítő)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E/2020/000099
Jelentkezés feltétele

alapfokú iskolai végzettség;
egészségügyi alkalmasság

Időtartam
4 hónap
A munkaterület leírása

A Szabász munkája során szabászati programot készít a szabás ütemezésére. Szabászati utasítást tart be. A felhasználandó anyagokat osztályozza, rendszerezi, meghatározza a szabásmódokat. Terítékrajzot készít és alkalmaz. Elvégzi a terítést, vágást, jelölést, rá pasztást. Kivágó, jelölő sablont készít. A könnyűiparban alkalmazott szabászati rendszereket, gépeket, berendezéseket használja. Kézi és gépi szabás során feldarabolja a terítéket, kivágja, fixre vágja az alkatrészeket, terítőgépet kezel. Gondoskodik a szabászati gépek, berendezések, eszközök munkára alkalmasságáról.


 

A képzés szakmai témakörei
  • Anyagok és feldolgozhatóságuk
  • Gyártás-előkészítési feladatok
  • Műszaki dokumentáció
  • Szabászati alapismeretek
  • Szabás
  • Szabászat
  • Szabászati munkaműveletek gépei
  • Raktározás
  • Idegenáru- és gyártásközi ellenőrzés
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai oktatás követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek.  A részszakma megszerzéséről kiállított szakmai bizonyítvány államilag elismert alapfokú végzettséget és szakképesítést tanúsít és legalább egy munkakör betöltésére képesít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.