Lovastúra vezető szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)

Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele
 • érettségi végzettség
 • alapfokú angol vagy német nyelvismeret
 • egészségügyi alkalmasság,
 • erkölcsi bizonyítvány,
 • próbalovagláson L7 díjlovagló program bemutatása minimum 65%-os teljesítménnyel.
Időtartam
8 hónap
A munkaterület leírása

A Lovastúra vezető képzés célja olyan sokoldalúan képzett lovas szakemberek képzése, akik a lóval való túrázás területén alkalmazható tudással, megfelelő gyakorlati tapasztalattal kimagasló és felelősségteljes emberi és szakmai teljesítményre képesek.

Olyan rekreációs, sport és szabadidős tevékenységet biztonsággal irányító, vezető szakértelem átadására összpontosít, amely fejleszti a nemzet egészséges testi és lelki fejlődését, miközben óvja meglévő lovaink jól létét és állapotát, valamint újabb keresletet teremt a megfelelő lótenyésztés iránt.

Tevékenységét önállóan saját túravezető és lovas szolgáltatást nyújtó vállalkozásban, vagy más lovas vállalkozásban alkalmazottként végzi.

Feladata a lovak teljes körű ellátása, a túrához szükséges felszerelések és szerszámok karbantartása; a próbalovagoltatás; a lovasítás; a málha összekészítése. Valamint a túra teljes körű tervezése, szervezése és vezetése. A lovastúra-vezető munkáját magas színvonalon végzi, a lovas szakma szabályait betartja, a „jó gazda gondosságával” biztosítja lovai és az általa használt lovak „jól létét” és hosszú hasznos élettartamát; Vezetői kompetenciái révén szem előtt tartja a lovas túrán résztvevő személyek pszichológiai jellemzőit, kiváló kommunikációs és döntési képességekkel rendelkezik. Munkája során kiemelt figyelmet fordít a résztvevők és a lovak biztonságára, a balesetek megelőzésére. Tevékenységével hozzájárul a kapcsolódó vállalkozások eredményes működéséhez.

A magyarok évszázadok óta lovas nemzetnek tartják magukat. A lótartásnak, lovas kultúrának ma a túlhajszolt világban egyre nagyobb a jelentősége, hiszen a lovak kiváló társak. A képzés során magasan képzett szakembereink segítségével összeállítottunk egy tematikát, ami megfelel a modern kor elvárásainak és amelynek a középpontjában a lovak szeretete áll.

A képzés szakmai témakörei
 • Lovas szakmai ismeretek
 • Lovas szakmai gyakorlat (17 alkalom lovardában: lóápolás, lovaglás, lovas oktatás, fogathajtás)
 • Elsősegélynyújtás
 • Túravezetői ismeretek
 • Túravezetői gyakorlat
 • Lovas táboroztatási ismeretek
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tehetnek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.