Lóápoló és gondozó szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)

Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

Alapfokú iskolai végzettség és egészségügyi alkalmasság

Időtartam
5 hónap
A munkaterület leírása

A Lóápoló és gondozó képzés célja olyan sokoldalúan képzett lovas szakemberek képzése, akik a lovak gondozása, ellátásával foglalkozó különböző lótartó és képző helyeken (ménesek, csikónevelők, telepek, méntelepek, fedeztetési állomások, sport és hobbiállat istállók, versenypályák) tudnak elhelyezkedni. A kor és a hasznosítási igények szerint takarmányozza a lovakat, kialakítja és karbantartja a legelőt. Kiemelt feladatai közé tartozik a lovak versenyekre, tenyész-szemlékre, bemutatókra, stb. történő előkészítése, felszerszámozása, ápolása, stb. Tevékenyen részt vesz a lovak egészségügyi ellátása és szaporítása, az újszülött csikó ellátásában is.

A magyarok évszázadok óta lovas nemzetnek tartják magukat. A lótartásnak, lovas kultúrának ma a túlhajszolt világban egyre nagyobb a jelentősége, hiszen a lovak kiváló társak. A képzés során magasan képzett szakembereink segítségével összeállítottunk egy tematikát, ami megfelel a modern kor elvárásainak és amelynek a középpontjában a lovak szeretete áll.

Sikeres képesítő vizsgát teljesítők tovább tanulhatnak a patkolókovács szakképesítésen.

A képzés szakmai témakörei
  • Anatómia és élettan
  • Tartás és takarmányozás
  • Tartás és takarmányozás gyakorlat
  • Lótenyésztés
     
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tehetnek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. Képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.