Csecsemő- és gyermekruha készítő szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)

Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E/2020/000099
Jelentkezés feltétele

középfokú végzettség,
Szakmai előképzettség: Divatszabó szakmajegyzék: 4 0723 16 03, Női szabó OKJ 34 542 06, Férfiszabó OKJ 34 542 04, Nőiruha-készítő OKJ 33 52 76 05, Férfiruha készítő OKJ 33 52 76 01;
Egészségügyi alkalmasság

Időtartam
4 hónap
A munkaterület leírása

A csecsemő-és gyermekruha készítő alkalmazottként vagy vállalkozóként sorozat és szalontechnológiával csecsemő és gyermek felsőruházati terméket készít, megrendeléseket kezel. Műszaki dokumentáció alapján, sorozat- és méretes csecsemő és gyermekruházati termékeket gyárt, átalakít, javít. Munkáját a kreativitás, a divatismeret, a jó kézügyesség, a pontosság, a szemmérték, a digitalizáció iránti érdeklődés, az önállóság, valamint a csapatmunka jellemzik.

A képzés egy otthon is végezhető, kis befektetéssel is jól jövedelmező szakképesítés megszerzéséhez nyújt segítséget.

A Csecsemő- és gyermekruha készítő tanfolyamon résztvevők a képzés elvégzésével képessé válnak:

  • Sorozatgyártás esetén műveleti bontásban előkészítő, varrodai összeállító és befejező műveleteket végezni.
  • Kiválasztani a gyártáshoz szükséges gépeket, vasaló berendezéseket, azokat balesetmentesen üzemeltetni.
  • A csecsemők és gyermekek korosztályonként eltérő alkati sajátosságainak megfelelő szabásmintát szerkeszteni, modellezni középméretben vagy egyedi testalkatra manuálisan vagy speciális ruhaipari szerkesztő programmal. A szerkesztés után anyagszükségletet számolni, szabászati és ragasztási feladatokat végezni, gyártási dokumentációt készíteni.
  • A Csecsemő- és gyermekruha készítő egyedi gyártás esetén méretet vesz, megrendelést kezel, árkalkulációt készít, egyedi szabást, összeállítást és próbákat végez, próbák után igazít, majd befejezi a gyermek ruházati terméket. Elkészíti a szolgáltatás zárásaként a számlát és átadja a megrendelt terméket.
  • A csecsemő és gyermek egyedi méreteihez igazítja, szükség esetén javítja a ruhadarabot.
A képzés szakmai témakörei
  • Csecsemő- és gyermekruhák készítésének alapjai
  • Csecsemő- és gyermekruhák készítése
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.