Mélyfúró szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)

Mélyfúró képzésünk szervezés alatt, látogasson vissza később, vagy érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.

Képzés keresőnk segítségével válogathat jelenleg meghirdetett képzéseink között.

Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E/2020/000099
Jelentkezés feltétele

alapfokú iskolai végzettség

Időtartam
6 hónap
A munkaterület leírása

A mélyfúró tanfolyam célja olyan szakember képzése, aki munkája során rendeltetésszerűen és biztonságosan működteti, valamint javítja és karbantartja a mélyfúrási, lyukbefejezési/kútjavítási és magfúrási tevékenység során használatos berendezéseket, eszközöket és műszereket. A mélyfúrási tevékenységek közben ellenőrzi, javítja és beállítja az öblítőközeg alapvető fizikai/kémiai és reológiai paramétereit. Közreműködik a mélyfúrási tevékenységek során felszínre kerülő kőzet- és fluidumminták szabályos kezelésében, tárolásában és szállításában. A lyukmélyítési folyamat során részt vesz a szelvényezési, béléscsövezési, cementezési, mentési, lyukegyensúly-helyreállítási, magfúrási, lyukbefejezési, kútjavítási, valamint kútfelszámolási munkafolyamatokban. Közreműködik a különféle típusú vízkutak és nyersanyagkutató fúrások kivitelezésében. Alkalmazza a mélyfúrási tevékenység közben a munka-, környezet-, egészség-, tűzvédelmi- és biztonságtechnikai szabályokat, valamint a jogszabályi, hatósági és egyéb speciális előírásokat.

A képzés szakmai témakörei
  • Mélyfúró szakmai alapismeretek
  • Mélyfúró szakmai elméleti ismeretek
  • Mélyfúró kivitelezési alapismeretek
  • Mélyfúró feladatok
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.