Rekonstrukciós és műemléki festő, mázoló szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)

Rekonstrukciós és műemléki festő, mázoló képzésünk szervezés alatt, látogasson vissza később, vagy érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.

Képzés keresőnk segítségével válogathat jelenleg meghirdetett képzéseink között.

Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E/2020/000099
Jelentkezés feltétele

középfokú végzettség és
egészségügyi alkalmasság illetve
az alábbi szakmai előképzettségek egyike: Festő, mázoló, tapétázó OKJ 34 582 04; Szobafestő-, mázoló és tapétázó OKJ 31 5216 17; Festő, mázoló és tapétázó OKJ 33 582 04 1000 00 00; Festő, díszítő, mázoló és tapétázó OKJ 33 582 04 1000 00 00; Szobafestő és mázoló (tapétázó) OKJ 1611; Festő, mázoló, tapétázó, címfestő OKJ 234; Épületfestő és mázoló OKJ 821; Szobafestő és mázoló OKJ 826, Festő, mázoló, tapétázó OSZJ 4 0732 06 05;

Időtartam
6 hónap
A munkaterület leírása

A Rekonstrukciós és műemléki festő, mázoló tanfolyam a Festő, mázoló, tapétázó szakképesítésre épül. Célja olyan szakember képzése, aki munkája során műemlék jellegű, vagy műemléki épületek felújítási munkálatait végzi, a szakmai munka egyéb résztvevőivel együttműködve. A festési, díszítési, mázolási munkákat magas minőségben, igényes kivitelezéssel készíti el. Ehhez megismeri a hagyományos, szakmatörténeti anyagokat, eszközöket, szerszámokat és díszítési technikákat. a felújítandó felület rekonstrukciója során a tervezési és a kivitelezési munkálatokba egyaránt bevonja a digitális technikát: számítógépes anyagvizsgálatot, műszeres felületdiagnosztikát végez, anyagösszetételt elemez számítógép illetve mikroszkóp segítségével.

 

A képzés szakmai témakörei
  • Szakmai elmélet alapjai
  • Rekonstrukciós és műemléki festő, mázoló szakmai elmélet
  • Rekonstrukciós és műemléki festő, mázoló szakmai gyakorlat
  • Rekonstrukciós és műemléki festő, mázoló kivitelezési projektek
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

 

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.