Rekonstrukciós és műemléki festő, mázolószakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Szombathely

Választott helyszín
Szombathely
Sajnos ez a képzés jelenleg egyik képzési helyszínünkön sem indul. Kérjük, tekintse meg aktuális képzési ajánlatainkat.
Kapcsolattartó
Munkatárs
Francsics Brigitta
Területi képviselő
szombathely [at] oktav.hu
Munkatárs
Szénásy Zoltán
Tanfolyamvezető
szenasy [at] oktav.hu
munkatárs
Krimmer Miklós
Tanfolyamszervező
Tanácsadó - kiemelt ügyfelek
krimmer [at] oktav.hu
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E/2020/000099
Jelentkezés feltétele

középfokú végzettség és
egészségügyi alkalmasság illetve
az alábbi szakmai előképzettségek egyike: Festő, mázoló, tapétázó OKJ 34 582 04; Szobafestő-, mázoló és tapétázó OKJ 31 5216 17; Festő, mázoló és tapétázó OKJ 33 582 04 1000 00 00; Festő, díszítő, mázoló és tapétázó OKJ 33 582 04 1000 00 00; Szobafestő és mázoló (tapétázó) OKJ 1611; Festő, mázoló, tapétázó, címfestő OKJ 234; Épületfestő és mázoló OKJ 821; Szobafestő és mázoló OKJ 826, Festő, mázoló, tapétázó OSZJ 4 0732 06 05;

Időtartam
6 hónap
A munkaterület leírása

A Rekonstrukciós és műemléki festő, mázoló tanfolyam a Festő, mázoló, tapétázó szakképesítésre épül. Célja olyan szakember képzése, aki munkája során műemlék jellegű, vagy műemléki épületek felújítási munkálatait végzi, a szakmai munka egyéb résztvevőivel együttműködve. A festési, díszítési, mázolási munkákat magas minőségben, igényes kivitelezéssel készíti el. Ehhez megismeri a hagyományos, szakmatörténeti anyagokat, eszközöket, szerszámokat és díszítési technikákat. a felújítandó felület rekonstrukciója során a tervezési és a kivitelezési munkálatokba egyaránt bevonja a digitális technikát: számítógépes anyagvizsgálatot, műszeres felületdiagnosztikát végez, anyagösszetételt elemez számítógép illetve mikroszkóp segítségével.

 

A képzés szakmai témakörei
  • Szakmai elmélet alapjai
  • Rekonstrukciós és műemléki festő, mázoló szakmai elmélet
  • Rekonstrukciós és műemléki festő, mázoló szakmai gyakorlat
  • Rekonstrukciós és műemléki festő, mázoló kivitelezési projektek
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

 

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések