Műemléki helyreállítószakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Szombathely

Választott helyszín
Szombathely

Tervezett kezdés

2023. május 20.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzés díja
420 000 Ft
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Munkatárs
Francsics Brigitta
Területi képviselő
szombathely [at] oktav.hu
Munkatárs
Csékei Katalin
Tanfolyamvezető
csekei [at] oktav.hu
Munkatárs
Kollár Krisztina
Tanfolyamszervező
kollar [at] oktav.hu
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E/2020/000099
Jelentkezés feltétele

középfokú végzettség és
egészségügyi alkalmasság és
5 év kőműves vagy kőműves és hidegburkoló szakmai gyakorlat illetve
az alábbi szakmai előképzettségek egyike: Kőműves OKJ 34 582 14, és a korábbi jogelőd végzettségek; Kőműves és hidegburkoló OKJ 34 582 08, és a korábbi jogelőd végzettségek; Kőműves OSZJ 4 0732 06 08

Időtartam
6 hónap
A munkaterület leírása

A Műemléki helyreállító tanfolyam célja olyan szakember képzése, építészeti értékeink megóvásával, felújításával, helyreállításával foglalkozik. Szakmai irányítással a felújítási dokumentáció alapján a károsodott épületszerkezeteket helyreállítja és biztosítja, hogy a felújított szerkezet további évszázadokig betöltse funkcióját. A szakember feladatkörének megfelelően tisztában van a hagyományos építészeti stílusok, építési technikák, anyagok sajátosságaival. Ennek megfelelően végrehajtja a védett épületek egyedi kivitelezési, felújítási munkálatait. Ismeri a felújítási terv szerinti anyagok, technológiák szakszerű alkalmazását, és kivitelezőként igényes munkát végez.

Csapatban dolgozva maradandó, látványos, kreatív manuális munkát végez, így építészeti értékeink megőrzésének tevékeny részese. A hagyományos építési technikákon, és anyagokon túl folyamatosan megismeri az új, innovatív – védett épületeken is felhasználható – anyagokat.

Ismeri és tudatosan betartja a műemlék helyreállítási, felújítási munkák során a hatályos műemlék-, baleset-, tűz- és környezetvédelmi szabályokat.

A kivitelezés során keletkezett hulladékokat a vonatkozó előírásoknak megfelelően szállítja, tárolja.

 

A képzés szakmai témakörei
  • Szakmai elmélet alapjai
  • Műemléki helyreállító szakmai elmélet
  • Műemléki helyreállító szakmai gyakorlat
  • Műemléki helyreállító kivitelezési projektek
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.