Műemléki helyreállítószakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Kaposvár

Választott helyszín
Kaposvár

Tervezett kezdés

2023. október 14.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzés díja
480 000 Ft (80 000 Ft/hó)
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Munkatárs
Czindery Beáta
Területi képviselő
pecs [at] oktav.hu
Munkatárs
Csékei Katalin
Tanfolyamvezető
csekei [at] oktav.hu
Munkatárs
Kollár Krisztina
Tanfolyamszervező
kollar [at] oktav.hu
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E/2020/000099
Jelentkezés feltétele

középfokú végzettség és
egészségügyi alkalmasság és
5 év kőműves vagy kőműves és hidegburkoló szakmai gyakorlat illetve
az alábbi szakmai előképzettségek egyike: Kőműves OKJ 34 582 14, és a korábbi jogelőd végzettségek; Kőműves és hidegburkoló OKJ 34 582 08, és a korábbi jogelőd végzettségek; Kőműves OSZJ 4 0732 06 08

Időtartam
6 hónap
A munkaterület leírása

A Műemléki helyreállító tanfolyam célja olyan szakember képzése, építészeti értékeink megóvásával, felújításával, helyreállításával foglalkozik. Szakmai irányítással a felújítási dokumentáció alapján a károsodott épületszerkezeteket helyreállítja és biztosítja, hogy a felújított szerkezet további évszázadokig betöltse funkcióját. A szakember feladatkörének megfelelően tisztában van a hagyományos építészeti stílusok, építési technikák, anyagok sajátosságaival. Ennek megfelelően végrehajtja a védett épületek egyedi kivitelezési, felújítási munkálatait. Ismeri a felújítási terv szerinti anyagok, technológiák szakszerű alkalmazását, és kivitelezőként igényes munkát végez.

Csapatban dolgozva maradandó, látványos, kreatív manuális munkát végez, így építészeti értékeink megőrzésének tevékeny részese. A hagyományos építési technikákon, és anyagokon túl folyamatosan megismeri az új, innovatív – védett épületeken is felhasználható – anyagokat.

Ismeri és tudatosan betartja a műemlék helyreállítási, felújítási munkák során a hatályos műemlék-, baleset-, tűz- és környezetvédelmi szabályokat.

A kivitelezés során keletkezett hulladékokat a vonatkozó előírásoknak megfelelően szállítja, tárolja.

 

A képzés szakmai témakörei
  • Szakmai elmélet alapjai
  • Műemléki helyreállító szakmai elmélet
  • Műemléki helyreállító szakmai gyakorlat
  • Műemléki helyreállító kivitelezési projektek
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.