Vízszigetelőszakmai oktatás (részszakmára felkészítő) Kaposvár

Választott helyszín
Kaposvár

Tervezett kezdés

2023. október 4.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzés díja
420 000 Ft
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Munkatárs
Czindery Beáta
Területi képviselő
pecs [at] oktav.hu
Munkatárs
Ligetvári István
Tanfolyamvezető
ligetvari [at] oktav.hu
Munkatárs
Horváth Anikó
Tanfolyamszervező
horvath [at] oktav.hu
munkatárs
Juhász Erika
Tanfolyamszervező
juhasz.erika [at] oktav.hu
Típus
szakmai oktatás (részszakmára felkészítő)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

alapfokú iskolai végzettség, vagy a Dobbantó program elvégzése, egészségügyi alkalmasság

Időtartam
6 hónap
A munkaterület leírása

A Vízszigetelő tanfolyam célja olyan szakember képzése, aki egyéni és csoportos munkában vízszigetelési munkát végez. Ismeri az épület külső határoló szerkezeteinek, belső szerkezeteinek vízszigetelési technológiáit, azok folyamatának szabályait, az alkalmazandó anyagokat. A szakma speciális eszközeit, kéziszerszámait, kisgépeit biztonsággal kezeli. A tevékenységekhez kapcsolódó speciális munkavédelmi előírásokat betartja. Építmény-és épületszerkezetek: lapostető és zöldtető rendszerhez, víznyomás ellen speciálisan alépítményi szerkezeti és uszoda vízszigetelést készít. Az elkészült szerkezetet felméri, minőségileg és mennyiségileg ellenőrzi. Szigetelési rendszereket javít, szakszerűen bont, hulladékot kezel.

A képzés szakmai témakörei
 • Munkavállalói ismeretek
 • Munkavállalói idegen nyelv
 • Építőipari alapismeretek
 • Munka- és környezetvédelem
 • Építőipari kivitelezési alapismeretek
 • Építőipari rajzi alapismeretek
 • Alépítményi vízszigetelések
 • Lapostetők csapadékvíz elleni szigetelése
 • Épületen belüli üzemi vízszigetelések
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai oktatás követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek. A részszakma megszerzéséről kiállított szakmai bizonyítvány államilag elismert alapfokú végzettséget és szakképesítést tanúsít és legalább egy munkakör betöltésére képesít.

Betölthető munkakörök
 • Csapadékvíz elleni szigetelő
 • Építmény- és épületszigetelő
 • Építményszigetelő
 • Épületszigetelő
 • Szigetelésbehelyező
 • Talajvíz elleni fólia- és műanyag szigetelő
 • Tetőszigetelő
 • Vízszigetelő
Miért érdemes kitanulni ezt a részszakmát?

Szereti a szép burkolatokat – az elegáns faparkettát, a puha padlószőnyeget, a praktikus és divatos laminált padlót? A vízszigetelő, melegburkoló szakmában fő feladata nemcsak a házak, irodák, műhelyek és raktárak száraz belsejét biztosító vízszigetelések elkészítése, javítása és bontása lesz, hanem a belső fal- és padlófelületek melegburkolatának a lerakása, elkészítése is. Ehhez először megnézi a műszaki dokumentációt, leírást, majd választja a megfelelő szigetelőanyagot és meghatározza az anyagszükségletet. Előkészíti és megtisztítja a munkafelületet, és alkalmassá teszi a szigetelésre. Ha szükséges, elvégzi a talajvízszint-süllyesztést és aljzatkiegyenesítést alkalmaz. Szakmai tudása a talajnedvesség, a csapadékvíz, a talajvíznyomás és a talajpára elleni szigetelés megoldásaira is alkalmassá teszi. Burkolási feladatai során kijavítja a burkolandó felületet, aljzatkiegyenesítést készít, rögzíti és szegélyezi a melegburkolatot. Munkájához hőlégfúvót, a fúrógépet, az emelőgépet, a vágóeszközöket, a PB gázhegesztőt és a PVC hegesztőt használ. Végzettségével szigetelésbehelyező, padlószőnyeg-fektető és műanyagpadló burkoló munkaköröket is betölthet.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.