Vízszigetelőszakmai oktatás (részszakmára felkészítő) Szombathely

Választott helyszín
Szombathely

Tervezett kezdés

2024. augusztus 31.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzés díja
420 000 Ft (70 000 Ft/hó) Az ár a vizsgadíjat nem tartalmazza!
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Munkatárs
Francsics Brigitta
Területi képviselő
szombathely [at] oktav.hu
Munkatárs
Ligetvári István
Tanfolyamvezető
ligetvari [at] oktav.hu
Munkatárs
Horváth Anikó
Tanfolyamszervező
horvath [at] oktav.hu
munkatárs
Juhász Erika
Tanfolyamszervező
juhasz.erika [at] oktav.hu
Típus
szakmai oktatás (részszakmára felkészítő)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

alapfokú iskolai végzettség, egészségügyi alkalmasság

Időtartam
6 hónap
A munkaterület leírása

A Vízszigetelő tanfolyam célja olyan szakember képzése, aki egyéni és csoportos munkában vízszigetelési munkát végez. Ismeri az épület külső határoló szerkezeteinek, belső szerkezeteinek vízszigetelési technológiáit, azok folyamatának szabályait, az alkalmazandó anyagokat. A szakma speciális eszközeit, kéziszerszámait, kisgépeit biztonsággal kezeli. A tevékenységekhez kapcsolódó speciális munkavédelmi előírásokat betartja. Építmény-és épületszerkezetek: lapostető és zöldtető rendszerhez, víznyomás ellen speciálisan alépítményi szerkezeti és uszoda vízszigetelést készít. Az elkészült szerkezetet felméri, minőségileg és mennyiségileg ellenőrzi. Szigetelési rendszereket javít, szakszerűen bont, hulladékot kezel.

A képzés szakmai témakörei
 • Munkavállalói ismeretek
 • Munkavállalói idegen nyelv
 • Építőipari alapismeretek
 • Munka- és környezetvédelem
 • Építőipari kivitelezési alapismeretek
 • Építőipari rajzi alapismeretek
 • Alépítményi vízszigetelések
 • Lapostetők csapadékvíz elleni szigetelése
 • Épületen belüli üzemi vízszigetelések
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai oktatás követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek. A részszakma megszerzéséről kiállított szakmai bizonyítvány államilag elismert alapfokú végzettséget és szakképesítést tanúsít és legalább egy munkakör betöltésére képesít.

Betölthető munkakörök
 • Csapadékvíz elleni szigetelő
 • Építmény- és épületszigetelő
 • Építményszigetelő
 • Épületszigetelő
 • Szigetelésbehelyező
 • Talajvíz elleni fólia- és műanyag szigetelő
 • Tetőszigetelő
 • Vízszigetelő
Miért érdemes kitanulni ezt a részszakmát?

Szereti a szép burkolatokat – az elegáns faparkettát, a puha padlószőnyeget, a praktikus és divatos laminált padlót? A vízszigetelő, melegburkoló szakmában fő feladata nemcsak a házak, irodák, műhelyek és raktárak száraz belsejét biztosító vízszigetelések elkészítése, javítása és bontása lesz, hanem a belső fal- és padlófelületek melegburkolatának a lerakása, elkészítése is. Ehhez először megnézi a műszaki dokumentációt, leírást, majd választja a megfelelő szigetelőanyagot és meghatározza az anyagszükségletet. Előkészíti és megtisztítja a munkafelületet, és alkalmassá teszi a szigetelésre. Ha szükséges, elvégzi a talajvízszint-süllyesztést és aljzatkiegyenesítést alkalmaz. Szakmai tudása a talajnedvesség, a csapadékvíz, a talajvíznyomás és a talajpára elleni szigetelés megoldásaira is alkalmassá teszi. Burkolási feladatai során kijavítja a burkolandó felületet, aljzatkiegyenesítést készít, rögzíti és szegélyezi a melegburkolatot. Munkájához hőlégfúvót, a fúrógépet, az emelőgépet, a vágóeszközöket, a PB gázhegesztőt és a PVC hegesztőt használ. Végzettségével szigetelésbehelyező, padlószőnyeg-fektető és műanyagpadló burkoló munkaköröket is betölthet.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.