Kazánkezelő (max. 12 t/h)szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Szombathely

Választott helyszín
Szombathely

Tervezett kezdés

2023. szeptember 9.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzési napok

szombat vagy két hétköznap

Képzés díja
360 000 Ft
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Munkatárs
Francsics Brigitta
Területi képviselő
szombathely [at] oktav.hu
Munkatárs
Békefi Angelika
Tanfolyamvezető
bekefi [at] oktav.hu
Munkatárs
Dömösi Ágnes
Tanfolyamszervező
domosi [at] oktav.hu
Munkatárs
Mező Mónika
Tanfolyamszervező
mezo.monika [at] oktav.hu
Egyéb tudnivalók
Kazánkezelő tanfolyam részvételi díja tartalmazza az elméleti és a gyakorlati oktatást, valamint a jegyzet árát is.
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

Alapfokú iskolai végzettség,
Előírt szakmai gyakorlat: nem szükséges (16/2018.(IX.11) ITM rendelet 2. melléklete 2. pontja alapján),
Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükséges

A képesítési követelményt előíró jogszabály: 21/2010 (V.14) NFGM rendelet 1. § (1) bekezdése alapján a 2. számú melléklet 4. pontjában, valamint a 16/2018.(IX.11) ITM Rendelet 2. melléklete 2. pontja alapján meghatározott tevékenység végzésére irányuló munkakör betöltéséhez.

 

Időtartam
4 hónap
A munkaterület leírása

A kazánkezelő szakember a legfeljebb 12 t/h tömegáramú, 7200 kW teljesítményt meg nem haladó ipari kazánokat és segédberendezéseiket kezeli és felügyeli. Feladata a kazán felkészí­tése, indítása, folyamatos üzemeltetése, illetve a kazán által ellátott technológiai berendezések hatékony, üzembiztos, igény szerinti működtetése. Munkája során ellenőrzi az üzemeltetési paramétereket. Jogosultsági szintjének megfelelő mértékben végrehajtja a szükséges beavat­kozást. Vezeti az előírt üzemi dokumentumokat. Informatikai ismeretei alapján képes az au­tomatizált kazánrendszerek működtetésére, a digitális üzemeltetési naplózás végrehajtására. Ellátja a jogosultsági körébe tartozó épületfelügyeleti rendszerek, biztonsági berendezések ellenőrzését, a veszélyes anyagok, hulladékok, melléktermékek hatósági előírás szerinti keze­lését.

A képzés szakmai témakörei
  • Épületgépészeti munkabiztonsági és környezetvédelmi feladatok
  • Ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelése
  • Kisteljesítményű kazán fűtő (max. 2t/h) feladatok
  • Kazánkezelői feladatok
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes kitanulni ezt a szakképesítést?

Energiatermelés nélkül megállna a világ. Kazánkezelőként éppen ennek a folyamatnak lehet nélkülözhetetlen résztvevője. Feladatai során gondoskodik a tüzelőanyag ellátásról, iszapolja a kazánt és ellenőrzi a lángképet. Munkája során figyelemmel kíséri, hogy a levegőellátó rendszer, a keringető, az olajellátó és a nyomásfokozó szivattyú is biztonságosan és az előírásoknak megfelelően működjön. A precíz munkavégzésben számítógépes kijelzőrendszer, manométer é ipari hőmérő is segíti, ugyanakkor a helyes gáz-levegő arányt szemrevételezéssel és füstgáz mintavétellel is teszteli. A Kazánkezelő végzettséggel 2-12t/h közötti berendezéseket kezelhet, és a következő munkakörökben dolgozhat: ipari gáz- és olajtüzelőberendezés-kezelő, kazán segédberendezés kezelője vagy kazán-segédgépész. Ha a Kazángépész szakmát is megszerzi, akkor a 12 t feletti berendezések kezelésére is jogosult lesz, és a következő munkakörökben dolgozhat: ipari gáz- és olajtüzelőberendezés-kezelő, fűtő-, üvegkemence kezelő, kazán segédberendezés kezelője, kazán-segédgépész, kazángépkezelő. Hasonló végzettséget ad még az Ipari olaj- és gáztüzelőberendezés-kezelőképzés, amelynek elvégzésével ipari gáz- és olajtüzelőberendezés-kezelő vagy fűtő-, üvegkemence kezelő munkakört tölthet be.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.