Kazánkezelő (max. 12 t/h)szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Szombathely

Választott helyszín
Szombathely

Tervezett kezdés

2024. február 19. - Elindult, becsatlakozás lehetséges

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzési napok

szombat vagy két hétköznap

Képzés díja
360 000 Ft Az ár a vizsga díját nem tartalmazza.
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Munkatárs
Francsics Brigitta
Területi képviselő
szombathely [at] oktav.hu
Munkatárs
Békefi Angelika
Tanfolyamvezető
bekefi [at] oktav.hu
Munkatárs
Dömösi Ágnes
Tanfolyamszervező
domosi [at] oktav.hu
Munkatárs
Vavrovics Erzsébet
Tanfolyamszervező
vavrovics [at] oktav.hu
Egyéb tudnivalók
Kazánkezelő tanfolyam részvételi díja tartalmazza az elméleti és a gyakorlati oktatást, valamint a jegyzet árát is.
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

Alapfokú iskolai végzettség,
Előírt szakmai gyakorlat: nem szükséges (16/2018.(IX.11) ITM rendelet 2. melléklete 2. pontja alapján),
Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükséges

A képesítési követelményt előíró jogszabály: 21/2010 (V.14) NFGM rendelet 1. § (1) bekezdése alapján a 2. számú melléklet 4. pontjában, valamint a 16/2018.(IX.11) ITM Rendelet 2. melléklete 2. pontja alapján meghatározott tevékenység végzésére irányuló munkakör betöltéséhez.

 

Időtartam
4 hónap
A munkaterület leírása

A kazánkezelő szakember a legfeljebb 12 t/h tömegáramú, 7200 kW teljesítményt meg nem haladó ipari kazánokat és segédberendezéseiket kezeli és felügyeli. Feladata a kazán felkészí­tése, indítása, folyamatos üzemeltetése, illetve a kazán által ellátott technológiai berendezések hatékony, üzembiztos, igény szerinti működtetése. Munkája során ellenőrzi az üzemeltetési paramétereket. Jogosultsági szintjének megfelelő mértékben végrehajtja a szükséges beavat­kozást. Vezeti az előírt üzemi dokumentumokat. Informatikai ismeretei alapján képes az au­tomatizált kazánrendszerek működtetésére, a digitális üzemeltetési naplózás végrehajtására. Ellátja a jogosultsági körébe tartozó épületfelügyeleti rendszerek, biztonsági berendezések ellenőrzését, a veszélyes anyagok, hulladékok, melléktermékek hatósági előírás szerinti keze­lését.

A képzés szakmai témakörei
  • Épületgépészeti munkabiztonsági és környezetvédelmi feladatok
  • Ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelése
  • Kisteljesítményű kazán fűtő (max. 2t/h) feladatok
  • Kazánkezelői feladatok
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes kitanulni ezt a szakképesítést?

Energiatermelés nélkül megállna a világ. Kazánkezelőként éppen ennek a folyamatnak lehet nélkülözhetetlen résztvevője. Feladatai során gondoskodik a tüzelőanyag ellátásról, iszapolja a kazánt és ellenőrzi a lángképet. Munkája során figyelemmel kíséri, hogy a levegőellátó rendszer, a keringető, az olajellátó és a nyomásfokozó szivattyú is biztonságosan és az előírásoknak megfelelően működjön. A precíz munkavégzésben számítógépes kijelzőrendszer, manométer é ipari hőmérő is segíti, ugyanakkor a helyes gáz-levegő arányt szemrevételezéssel és füstgáz mintavétellel is teszteli. A Kazánkezelő végzettséggel 2-12t/h közötti berendezéseket kezelhet, és a következő munkakörökben dolgozhat: ipari gáz- és olajtüzelőberendezés-kezelő, kazán segédberendezés kezelője vagy kazán-segédgépész. Ha a Kazángépész szakmát is megszerzi, akkor a 12 t feletti berendezések kezelésére is jogosult lesz, és a következő munkakörökben dolgozhat: ipari gáz- és olajtüzelőberendezés-kezelő, fűtő-, üvegkemence kezelő, kazán segédberendezés kezelője, kazán-segédgépész, kazángépkezelő. Hasonló végzettséget ad még az Ipari olaj- és gáztüzelőberendezés-kezelőképzés, amelynek elvégzésével ipari gáz- és olajtüzelőberendezés-kezelő vagy fűtő-, üvegkemence kezelő munkakört tölthet be.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.