CNC-programozó szakmai oktatás

A Képzés díja 870 000 Ft. A feltüntetett ár a vizsgadíjat nem tartalmazza.

További részletekért kérjük válasszon helyszínt!
Típus
szakmai oktatás
Azonosító szám
4 0715 10 01
Képző intézmény
OKTÁV Technikum és Szakképző Iskola
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
OM 910012
Jelentkezés feltétele

Alapfokú iskolai végzettség (8. általános)

Időtartam
3 félév
A munkaterület leírása

Az oktatás célja, hogy a résztvevők megismerjék az CNC-programozó szakmát, felkészüljenek a sikeres szakmai vizsgára, és képessé váljanak az CNC-programozó munkakör betöltésére.

A CNC -programozó szakmát azoknak ajánljuk, akik a megszerzett tudásukat a gépipari tervezés és gyártás területén szeretnék kamatoztatni, akiket érdekel a gépészet és az informatika kapcsolata, és számítástechnikai háttérrel támogatott fémipari megmunkálógépeket szeretnének programozni.

A CNC -programozó a szükséges ismeretek birtokában műszaki rajz alapján tervezi meg az adott alkatrész hagyományos vagy CNC (számítógép által vezérelt) szerszámgépen történő gyártását, meghatározva az ehhez szükséges gépeket, eszközöket és technológiai adatokat. A megmunkáláshoz szükséges CNC programokat erre a célra készült szoftver segítségével (vagy szoftver nélkül, kézzel írva) készíti el. Munkája során megmunkálási, és szerszámtervet készít, amelyben meghatározza a gyártáshoz szükséges gépeket, szerszámokat, szerszám és munkadarab befogó eszközöket. Képes a CNC vezérlésű gépet kezelni, felszerszámozni, a megírt programot tesztelni, és azt követően az adott alkatrészt legyártani.

A képzés elvégzésével a résztvevők képessé válnak
  • műszaki rajz alapján a teljes alkatrész CNC gépeken történő gyártását megtervezni,
  • a gyártáshoz szükséges gépeket, szerszámokat, szerszám és munkadarab befogó eszközöket meghatározni,
  • a megmunkáláshoz szükséges CNC programokat kézzel és szoftver segítségével létrehozni,
  • megmunkálási és szerszámtervet készíteni,
  • CNC vezérlésű gépet kezelni, felszerszámozni, programot tesztelni, és azt követően az alkatrészt legyártani,
  • méretet ellenőrizni, korrekciózást végrehajtani, mérési jegyzőkönyvet készíteni.
Vizsgainformációk

A képzés végeztével a résztvevők a képzőtől végbizonyítványt kapnak. Ezzel szakmai záróvizsgát tehetnek, amelynek sikeressége esetén CNC-programozó szakmát tanúsító oklevelet kapnak.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.