Járműfényező szakmai oktatás

További részletekért kérjük válasszon helyszínt!
Típus
szakmai oktatás
Azonosító szám
4 0716 19 08
Képző intézmény
OKTÁV Technikum és Szakképző Iskola
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
OM 910012
Jelentkezés feltétele

8 általános iskolai végzettség, egészségügyi alkalmasság

Időtartam
2 félév
A munkaterület leírása

Az oktatás célja, hogy a résztvevők megismerjék a járműfényező szakmát, felkészüljenek a sikeres szakmai vizsgára, és képessé váljanak járműfényező munkakör betöltésére.

A Járműfényező szakmát ajánljuk: azoknak, akik érdeklődnek a gépjárművek fényezési, szépítési, javítási tevékenységei iránt, akik szeretik a látványos eredményekkel járó folyamatokat, és szívesen részt vesznek a végső formák kialakításának folyamatában.

Az oktatás tartalmazza a gyakorlati képzést is, melyet saját tanműhelyünkben biztosítunk.

A képzés elvégzésével a résztvevők képessé válnak

A Járműfényező oktatás résztvevői képessé válnak:

  • a gépjárművek karosszériáit, karosszériaelemeit fényezésre előkészíteni, lefényezni, illetve a felületek védelméről gondoskodni
  • kézi és gépi fényezési technikákat használni
  • munkájához kiválasztani a kézi és gépi csiszolás, valamint fényezés anyagait és szerszámait, azokat az előírt technológia szerint alkalmazni, kezelni és tárolni
  • a fényezőműhely vagy fényezőüzem eszközeit, gépeit és berendezéseit munkavégzéshez előkészíteni, azok folyamatos működését és tisztaságát rendszeres és időszakos karbantartási munkák elvégzésével vagy elvégeztetésével biztosítani
  • ismerni a megelőző és követő munkafolyamatok minőségi és technikai elvárásait
  • tevékenysége során a fényezett felületeken hibát keresni, műszaki és gazdaságossági szempontok alapján dönteni a javíthatóságról, a javításokat elvégezni
  • fényezési megbízást felületminőség, funkció, költséghatékonyság és fényezhetőség szempontjai alapján értékelni, megtervezni, akár árajánlatot készíteni, fényezési megbízást elvégezni, minősíteni és átadni megbízójának – a minőségi elvárások szem előtt tartásával.
Vizsgainformációk

A képzés végeztével a résztvevők a képzőtől végbizonyítványt kapnak. Ezzel szakmai záróvizsgát tehetnek, amelynek sikeressége esetén Járműfényező szakmát tanúsító oklevelet kapnak.

Miért érdemes kitanulni ezt a szakmát?

Mi tűnik fel először egy autón? Hát persze, hogy a külseje: a színe és a fényezése. Ha szívesen lenne Ön az az autós szakember, aki megadja a járművek végső megjelenési formáját, akkor válassza a járműfényező hivatást. Tudását nemcsak új, de javításra szánt és veterán autók szépítésére is fordíthatja, akár autógyárban, akár műhelyben vagy saját vállalkozásában dolgozik. Felületlakkozó, fémsavazó, galvánfestő, korrózióvédelem festő, nikkelező, polírozó, zománcozó, fényező vagy fémszerkezet mázoló munkakörökben dolgozva felismeri a javításra szoruló elemeket, zsírtalanítja a felületet és eltávolítja a rozsdát. Szükség esetén alapozó-, töltő- és csiszolóanyagokat is használ, majd festékszóróval, fényezővel és polírozóval fejezi be a műveletet. Munkája során kézi és gépi eszközöket egyaránt alkalmaz: a kifolyásmérő, a szárító kemence, a páratartalom mérő és a rétegvastagság-mérő is nélkülözhetetlen lesz a feladatok precíz elvégzésében. Tapasztalatának köszönhetően nagy hozzáértéssel kezeli a különböző festékszórókat, hengereket és ecseteket, legyen szó fém, fa vagy műanyag felületekről. Profizmusát más szakmára is kiterjesztené? Autószerelőként újabb elégedett ügyfelekre tehet szert.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.