Biogazdálkodószakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Budapest

Választott helyszín
Budapest

Tervezett kezdés

2024. szeptember 7.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzés díja
260 000 Ft Az ár a vizsga díját nem tartalmazza.
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Pethő Erika
Pethő Erika
Tanfolyamszervező
petho [at] oktav.hu
munkatárs
Budapesti ügyfélszolgálat
Ügyfélszolgálati munkatárs
bpoktav [at] oktav.hu
Békefi Angelika
Békefi Angelika
Tanfolyamvezető
bekefi [at] oktav.hu
Dömösi Ágnes
Dömösi Ágnes
Tanfolyamszervező
domosi [at] oktav.hu
Vavrovics Erzsébet
Vavrovics Erzsébet
Tanfolyamszervező
vavrovics [at] oktav.hu
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E/2020/000099
Jelentkezés feltétele
  • alapfokú iskolai végzettség és
  • szakmai előképzettség: OKJ 34 621 01 Gazda, 4 08 11 17 04 Gazda szakma, OKJ 54 621 02 Mezőgazdasági technikus, 5 0811 17 09 Mezőgazdasági technikus szakma
Időtartam
4 hónap
A munkaterület leírása

A Biogazdálkodó feladata olyan mezőgazdasági vállalkozás létesítése, illetve üzemeltetése, amely fenntartható, ökológiai szemléletű állattenyésztést, szántóföldi növénytermesztést és kertészeti termesztést folytat.

Célja, olyan alapanyagok, termékek előállítása, melyek nem tartalmaznak az ökológiai terme-lésben nem engedélyezett szermaradványokat és magas minőséget képviselnek.

Tudatos gazdálkodóként a gépeket, az épületeket, az építményeket szakszerűen üzemelteti és karbantartja, egyszerű javításokat végez el. Szakmai anyagokat olvas és alapvető gazdálkodási adminisztrációs tevékenységet, megfigyeléseket és méréseket végez.

Betartja a munka- és környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer biztonsági és az ökológiai termeléssel kapcsolatos előírásokat. Csapatmunkában dolgozik és együttműködik a szakmai munkában és a gazdálkodási tevékenység ellenőrzésében résztvevőkkel.

A megtermelt biomasszát megújuló energiaforrásként szakszerűen hasznosítja.

A képzés szakmai témakörei
  • Ökológiai gazdálkodási irányzatok, biotanúsítás, -ellenőrzés, marketing, környezet-, természetvédelem, táj és szerves hulladékgazdálkodás
  • Ökológiai növénytermesztés
  • Ökológiai állattartás
  • Ökológiai kertészet
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. A tantárgyzáró vizsgán kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt. Tanúsítvány birtokában vesznek részt a résztvevőink akkreditált szakképzési vizsgaközpontban képesítő vizsgán vagy szakmai vizsgán. A szakképzési akkreditált vizsgaközponttal tartjuk a kapcsolatot, így Önnek nem kell egyénileg vizsgaközpontot keresni.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

Az OKTÁV Zrt. már több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a felnőttoktatási képzések terén. Képzéseink országszerte elérhetőek, ezáltal mindenki könnyedén kiválaszthatja a számára legideálisabb helyszínt is. Oktatási központunk nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy a tanulóink igényeit felmérje és ezeket figyelembe véve folyamatosan fejlesztjük a tanfolyamaink színvonalát. A képzéseink oktatása mindig a legfrissebb törvényeknek, módosításoknak megfelelően zajlanak intézményünkben.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.