Vállalkozási mérlegképes könyvelő (előképzettséggel) hatósági képzés

A képzés díja 790 000 Ft.

További részletekért kérjük válasszon helyszínt!
Típus
hatósági képzés
Azonosító szám
KPMK-001/2024
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

Pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítés vagy szakma

Időtartam
1 év
A munkaterület leírása

A vállalkozási mérlegképes könyvelő hatósági képesítéssel rendelkező szakember önállóan és teljeskörűen végzi egy vállalkozás számvitellel összefüggő feladatait. A gazdálkodás sajátosságaira figyelemmel összeállítja egy vállalkozás számviteli politikáját és a kapcsolódó szabályzatokat. Kialakítja az analitikus nyilvántartásokat és folyamatosan vezeti azokat, továbbá rendszeresen egyezteti és ellenőrzi egyezőségüket a főkönyvi könyveléssel. Számítógépes programcsomagok, informatikai alkalmazások segítségével a hatályos jogszabályoknak megfelelően kontíroz, könyvel és adóbevallásokat készít. Összeállítja egy vállalkozás beszámolóját. Elvégzi a gazdálkodó szervezet adófizetési kötelezettségeihez kapcsolódó elektronikus ügyintézési feladatokat. Értelmezi, kezeli és feldolgozza a vállalkozásoknál keletkezett pénzügyi és számviteli bizonylatokat, iratanyagokat, szerződéseket. Kapcsolatot tart – szükség esetén – a hatóságokkal, ismeri az alapvető eljárási szabályokat. Érti a különböző ellenőrzési folyamatok célját és lényegét és ezek lebonyolításához segítséget nyújt. Követi és nyitott a technikai-gazdasági fejlődésre, képes a vállalati folyamatok értelmezésére és számviteli leképezésére. Felelős és precíz munkája során mindvégig ügyel az adatkezelés, az informatikai biztonság normáinak betartására és az üzleti titok megőrzésére.

 

A képzés szakmai témakörei
  • Adózási ismeretek
  • Pénzügyi számvitel
  • Pénzügyi kimutatások összeállítása elemzése és ellenőrzése
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A Vállalkozási mérlegképes könyvelő tanfolyam sikeres elvégzése után a hatósági képzés követelményeinek teljesítéséről a képző intézmény TANÚSÍTVÁNYT állít ki, melynek birtokában a résztvevő az OKTÁV Továbbképző Központ vizsgaközpontjában hatósági vizsgát tehet.

Miért érdemes kitanulni?

Közgazdász diplomával vagy 2 év pénzügyi és számviteli területen eltöltött gyakorlattal új lehetőségekre vágyik? Akár egyéni vállalkozóként, akár gazdálkodó szervezet alkalmazottjaként karrierlehetőségre számíthat, ha elvégzi a vállalkozási mérlegképes könyvelő képzést. Szakemberként vállalkozások pénzügyeinek problémamentes működéséről gondoskodik vállalkozók, Kft.-k vagy Bt.-k megbízottjaként. Naprakész tudásával segít pénzügyi és befektetési döntések előkészítésében és lebonyolításában. Precízen kezeli a költségelszámolásokat, beszámolóit és üzleti jelentéseit bizonylatokkal is alátámasztja, valamint gondoskodik az érvényben lévő adójogszabályok betartásával készült adóbevallások beadásáról is. Komplex tudásának köszönhetően minden cégalapítással, átalakulással, felszámolással és végelszámolással kapcsolatos teendőt rábízhatnak ügyfelei. Végzettsége pénzügyi-számviteli ügyintéző (régebben képesített könyvelő), pénzügyi termékértékesítő és államháztartási ügyintéző vagy mérlegképes könyvelő munkakörök betöltésére jogosítja fel. Mérlegképes könyvelő szakképesítés birtokában a PM –nél regisztráltathatja magát, és amennyiben rendszeresen eleget tesz az éves továbbképzési kötelezettségének, akkor vállalkozások éves beszámolóját is elkészítheti. Ha tovább bővítené tudását, akkor az Adótanácsadó szakmát is elsajátíthatja.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.