Adótanácsadó szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)

Hatósági képzés július 1-től
Információ: Széher Korinna szeher [at] oktav [dot] hu, +36-20-777-9311

Adótanácsadó képzésünk szervezés alatt, látogasson vissza később, vagy érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.

Képzés keresőnk segítségével válogathat jelenleg meghirdetett képzéseink között.

Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E/2020/000099
Jelentkezés feltétele

érettségi végzettség + szakmai előképzettség

Időtartam
2 félév
A munkaterület leírása

Az adótanácsadó olyan szakember, aki a pénzügyi-igazgatási területen valamennyi ellenőrzési, vezetési feladatkört ellátja, a költségvetéssel kapcsolatos valamennyi bevallást elkészíti és ellenjegyzi. A vállalkozások, egyéb szervezetek, magánszemélyek adóival, adójellegű kötelezettségeivel, költségvetési támogatásával kapcsolatos, rendszeresen ismétlődő vagy eseti feladatokra és ügyletekre vonatkozó tanácsadói, ellenőrzési munkát végez. Az Oktáv Továbbképző Központ Adótanácsadó tanfolyamát elvégzők egy nagyszerű lehetőséget kapnak arra, hogy egy sikeres karriert építsen. Nálunk a legfrissebb adózással kapcsolatos tudást szerezheti meg Ön is. A képzés elvégzését követően felsővezetői, menedzseri pozíciókat is megpályázhat és egy cég sikeres részesévé válhat.

 

Az Ön sikere a mi sikerünk is!

A képzés elvégzésével a résztvevők képessé válnak
  • Jogi feladatok a gyakorlatban
  • Számviteli ismeretek
  • Az adóigazgatás általános és speciális szabályai
  • Egyéb adók, illetékek
  • A forgalmi adók, a jövedéki adóztatás és a vámismeretek
  • Jövedelemadóztatás és járulékfizetés
  • Adótanácsadás, adókommunikáció
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tehetnek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert szakképesítést tanúsít.

Egyéb információk

Szakmai előképzettség:

Érettségi végzettség esetén:

04115005 Államháztartási mérlegképes könyvelő szakképesítés

04115002 Vállalkozási mérlegképes könyvelő szakképesítés

55 344 02 Államháztartási mérlegképes könyvelő szakképesítés-ráépülés (150/2012.(VII.6.) Korm.rendelet

55 344 03 Egyéb szervezeti mérlegképes könyvelő szakképesítés-ráépülés (150/2012.(VII.6.) Korm.rendelet

55 344 07 Vállalkozási mérlegképes könyvelő szakképesítés-ráépülés  (150/2012.(VII.6.) Korm.rendelet

54 344 02 0001 54 01 Államháztartási mérlegképes könyvelő szakképesítés-ráépülés (133/2010.(IV.22) Korm.rendelet

54 344 02 0001 54 02 Egyéb szervezeti mérlegképes könyvelő szakképesítés-ráépülés(133/2010.(IV.22) Korm.rendelet )

54 344 02 0000 00 00 Mérlegképes könyvelő szakképesítés (133/2010.(IV.22) Korm.rendelet)

54 344 02 0001 54 01 Államháztartási mérlegképes könyvelő szakképesítés-ráépülés(1/2006. (II.17.) OM rendelet )

54 344 02 0001 54 02 Egyéb szervezeti mérlegképes könyvelő szakképesítés-ráépülés(1/2006. (II.17.) OM rendelet )

54 344 02 0000 00 00 Mérlegképes könyvelő szakképesítés(1/2006. (II.17.) OM rendelet )

54 3436 03  Mérlegképes könyvelő(államháztartási szakon) szakképesítés ,Mérlegképes könyvelő(egyéb szervezeti szakon)szakképesítés ,Mérlegképes könyvelő(vállalkozási szakon)szakképesítés(37/2003. (XII.27.) OM rendelet)

Regisztrált mérlegképes könyvelő

Felsőfokú végzettség esetén:

Gazdaságtudományi területen szerzett végzettség vagy egyéb felsőfokú végzettség (oklevél, vagy az oklevél kibocsátásának feleltételeként letett záróvizsga)

Miért érdemes kitanulni ezt a szakképesítést?

Államháztartási, vállalkozási vagy egyéb szervezeti mérlegképes könyvelő szakmával a zsebében új kihívásokat keres a pénzügy területén? Adótanácsadó szakképesítéssel adószakértő, pénzügyi vagy gazdasági vezető lehet, vagy adó- és illetékhivatali ügyintéző munkaköröket tölthet be. Legfőbb feladata a vállalkozások és magánszemélyek adóival és adójellegű kötelezettségeivel kapcsolatos teendők ellátása lesz, de tanácsadói és ellenőrzési munkát is végezhet. Eredmény- kimutatásokat, bevallásokat vagy pénzügyi és adóügyi elemzéseket készíthet, és ügyfelei képviseletét is vállalhatja az adóhatóságok előtti eljárásokban. A számviteli, pénzügyi és jogi előírások ismeretében ügyfeleinek részletes tájékoztatás tud nyújtani jogaikról és kötelezettségeikről, valamint tanácsot adni adófizetési kötelezettségeik teljesítésének lehetséges módozatairól. Feladatai precíz ellátása érdekében a képzés  során megismeri a jogszabály gyűjtemény és az adóbevallás kitöltő szoftver használatát is.

 

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.