Virágkötőszakmai tanfolyam Kaposvár

Választott helyszín
Kaposvár
Sajnos ez a képzés jelenleg egyik képzési helyszínünkön sem indul. Kérjük, tekintse meg aktuális képzési ajánlatainkat.
Vizsgadíj
90 000 Ft
Kapcsolattartó
Munkatárs
Czindery Beáta
Területi képviselő
pecs [at] oktav.hu
Munkatárs
Békefi Angelika
Tanfolyamvezető
bekefi [at] oktav.hu
Munkatárs
Dömösi Ágnes
Tanfolyamszervező
domosi [at] oktav.hu
Típus
szakmai tanfolyam
Jelentkezés feltétele

Alapfokú iskolai végzettség (8 osztály), egészségügyi és pályaalkalmasság

Időtartam
6 hónap
A munkaterület leírása

A virágkötő egy virágkötő üzemben, különböző szintű virágértékesítési helyeken virágkötészeti tevékenység végzésére alkalmas.

A részszakképesítéssel rendelkező képes:

  • virágkezelést, -előkészítést végezni,
  • virágdíszeket készíteni (csokrok, tűzött virágdíszek, koszorúk, ünnepek alkalmi díszei).
A képzés szakmai témakörei
  • Növényismeret és - kezelés
  • Virágkötészet
Vizsgainformációk

A résztvevők az OKJ-s képzéseken az egyes modulok befejezése után írásbeli, szóbeli és / vagy gyakorlati modulzáró vizsgát tesznek a képzés tanárai által (ill. egyes képzéseknél központilag) összeállított feladatokból. Sikertelenség esetén a modulzáró vizsga akár több alkalommal – egyes képzések kivételével – ingyenesen megismételhető.

A modulzáró vizsgák sikeres letétele után lehet szakképesítő vizsgát tenni. A szakképesítő vizsga az egyes modulokat átfogó, központilag összeállított komplex feladatokból áll.

A sikeres vizsgához minden vizsgarészt legalább kettesre kell teljesíteni. (Ellenkező esetben javító vagy pótló vizsgát lehet tenni, külön díjazás ellenében, a jogszabályban meghatározott ideig.) A sikeres vizsga után a résztvevők keményfedeles, államilag elismert szakképesítő (OKJ-s) bizonyítványt kapnak.

Korábbi csoportok vizsgaátlaga

4,1

Bizonyítvány

A vizsgaszervező által kiadott OKJ-s szakképesítő bizonyítvány, amelynek alapján Europass bizonyítvány kiegészítő is igényelhető.

Miért érdemes kitanulni ezt a szakmát?

„Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet.” tartja a mondás. Aki a Virágkötő szakképesítést választja, az esztétikus környezetben, növényekkel körülvéve dolgozhat. Hivatása az emberek igénye, vagy saját fantáziája alapján készített virágdíszek készítése különböző alkalmakra - esküvőkre, rendezvényekre, ünnepekre. Aki virágkötő képesítéssel rendelkezik, az virágkötő üzemben, különböző szintű virágértékesítési helyeken (stand, pavilon, üzlet, szalon, stb.) végezheti munkáját, illetve alkalmas arra is, hogy virágkellék-nagykereskedelmi szakáruházban virágkötészeti-, növény előkészítő, növény ápolói tevékenységet folytasson. A képzés elvégzését egyaránt ajánljuk azoknak, akik ezen a területen szeretnének dolgozni, és azokak is, akik kedvtelésből kötnének gyönyörű csokrokat, készítenének virágdíszítéseket a maguk örömére vagy családjuk, barátaik számára. A szakképesítés boltvezetői tevékenység végzésére, önálló vállalkozás létrehozására nem jogosít. Aki ezt is szeretné, annak a Virágkötő és virágkereskedő tanfolyam elvégzését ajánljuk.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. OKJ-s képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A(z) Virágkötő végzettség rész-szakképesítése a(z) Kertészeti árudai eladó szakmának. Elvégzése után tehát lehetőség van beiratkozni erre a tanfolyamra is.

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.