Húskészítmény gyártószakmai oktatás (részszakmára felkészítő) Kaposvár

Választott helyszín
Kaposvár

Tervezett kezdés

2024. október 5.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzés díja
175 000 Ft (35 000 Ft/hó) Az ár a vizsga díját nem tartalmazza.
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Munkatárs
Czindery Beáta
Területi képviselő
pecs [at] oktav.hu
Munkatárs
Csékei Katalin
Tanfolyamvezető
csekei [at] oktav.hu
Munkatárs
Pallanginé Fekete Tünde
Tanfolyamszervező
pallangine [at] oktav.hu
Munkatárs
Duga Mónika
Tanfolyamszervező
duga [at] oktav.hu
Egyéb tudnivalók
A tanfolyam ideje alatt 136 óra gyakorlatot kell teljesíteni egyéni ütemezésben húskészítmény gyártó vállalkozásnál.
Típus
szakmai oktatás (részszakmára felkészítő)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

alapfokú iskolai végzettség,
egészségügyi alkalmasság

Időtartam
5 hónap
A munkaterület leírása

Ma a kézműves termékeknek a reneszánszát éljük. Számtalan vállalkozás készít különféle alapanyagokból számtalan húskészítményt. Tanfolyamunk célja az ipari húskészítmény gyártás alapműveleteinek megismertetése mellett a különböző kézműves termékek előállításának elsajátítása is. A Húskészítmény gyártó tanfolyam célja, hogy a résztvevők alkalmassá váljanak különféle alapanyagokból húskészítmények előállítására. A résztvevőink elsajátítják a húskészítmény gyártás során az előkészítő, mérési, aprítási műveleteket a gépek működtetését, megismerik a technológiai műveleteknek a termék minőségére gyakorolt hatását. Szakszerűen és biztonságosan üzemeltetik az egyszerűbb húskészítmény-gyártó gépeket és berendezéseket. Megismerik a technológiai műveletek szakszerű elvégzésének a hús minőségére gyakorolt hatását.

A Húskészítmény gyártó részszakma megszerzésével a végzett szakember húsipari termékeket gyártó vállalkozásoknál, tud elhelyezkedni.

Több évtizedes képzési tapasztalatunk alapján létrehoztunk egy olyan gyakorlati alapú komplex programot, amely erős szakmai alapokat ötvöz a modern kor elvárásaival.

A képzés szakmai témakörei
  • Mikrobiológiai, minőségbiztosítási ismeretek
  • Vágóállat ismeret
  • Gyártástechnológiai alapműveletek és gépek
  • Pácolt termékek előállítása
  • Hőkezeléssel tartósított töltelékes húskészítmények előállítása
  • Nyers töltelékes húskészítmények előállítása
  • Étkezési zsír, tepertő és étkezési szalonna előállítása
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”.  Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai oktatás követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek.  A részszakma megszerzéséről kiállított szakmai bizonyítvány államilag elismert alapfokú végzettséget és szakképesítést tanúsít és legalább egy munkakör betöltésére képesít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. Képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.