Társasházkezelőszakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Kaposvár

Választott helyszín
Kaposvár

Tervezett kezdés

2024. június 22.
Képzési napok

szombat

Képzés díja
240 000 Ft A feltüntetett ár a vizsgadíjat nem tartalmazza!
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Munkatárs
Czindery Beáta
Területi képviselő
pecs [at] oktav.hu
Munkatárs
Békefi Angelika
Tanfolyamvezető
bekefi [at] oktav.hu
Munkatárs
Dömösi Ágnes
Tanfolyamszervező
domosi [at] oktav.hu
Munkatárs
Vavrovics Erzsébet
Tanfolyamszervező
vavrovics [at] oktav.hu
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

Érettségi végzettség

Időtartam
4 hónap
A munkaterület leírása

A Társasházkezelő az adott társasház adottságainak ismeretében - gazdasági elemzés alapján - ajánlatot készít az épület fenntartására vonatkozóan. A tulajdonostársakkal kötött megbízási szerződésben foglaltak szerint szervezi az üzemeltetési és karbantartási feladatokat, irányítja és ellenőrzi a tervezett felújításokat. Ennek keretében a társasház üzemeltetésével, fenntartásával és felújításával kapcsolatban adminisztrációs, szervezési és ellenőrzési feladatokat lát el.

Javaslatokat dolgoz ki a társasház gazdálkodása, a közös tulajdonú épületrészek hasznosítása kérdéseiben, e körben elszámolást, költségvetést, döntés-előkészítő javaslatokat, pályázatokat készít, szerződéseket köt, jogi eljárásokban vesz részt.

A társasházkezelő hasznosítási tervet dolgoz ki a társasház számára. Gazdasági elemzést készít. Igénybe veszi a jogi, gazdasági, műszaki szakembereket - társasházat érintő - ügyek intézéséhez. Megfelelő ismerettel rendelkezik a szakemberek kiválasztásához. Javaslatokat készít a társasház legfőbb döntéshozó szerve számára. Beszámolót, éves költségvetést készít, gazdasági elemzést végez a társasház harmadik személyek felé történő teljesítési lehetőségeiről. Megtakarítási javaslatot készít. Közgyűlést készít elő, a közgyűlés határozatait végrehajtja, közös költséget beszedi

A társasház műszaki állapotáról felmérést készít és javaslatot tesz a rövid, közép és hosszú távú felújításokra. Munkaszerződéseket, megbízási szerződéseket és vállalkozási szerződéseket köt. Pályázatokat készít. Előkészíti és lebonyolítja az ingatlan felújítását a közgyűlés döntése szerint.

Megszervezi a tűz-, baleset-, érintés-, és környezetvédelmi feladatok ellátását. Kapcsolatot tart a külső és belső partnerekkel, a társasház és a tulajdonosok törvényben előírt dokumentumait és adatait kezeli. Társasház vagyonát kezeli, a számviteli törvény és egyéb jogszabályok szerinti könyvelési feladatokat ellátja, A társasházi ingatlan üzemeltetésével, fenntartásával kapcsolatban adminisztrációs feladatokat ellát. A társasházi ingatlan üzemeltetésével, fenntartásával kapcsolatban szervezési és ellenőrzési feladatokat ellát.

A képzés szakmai témakörei
  • Műszaki ismeretek
  • Jogi ismeretek
  • Gazdasági ismeretek
  • Társasházkezelés
Bizonyítvány

A tanfolyam sikeres elvégzése után a szakmai képzés követelményeinek igazolásáról a képző intézmény tanúsítványt állít ki, melynek birtokában a résztvevő az állam által meghatározott vizsgaközpontban vizsgát tehet.

Miért érdemes kitanulni ezt a szakképesítést?

Szeret rendszerben gondolkodni és felelősségteljes munkakörre vágyik? Társasházkezelőként közös képviselőként vagy épületgondnok beosztásban dolgozhat, fő feladata pedig az Önre bízott ingatlan üzemeltetésével, fenntartásával és felújításával kapcsolatos adminisztrációs és szervezési teendők elvégzése lesz. Megbízás alapján dolgozik - költségvetési tervezeteket és elszámolásokat készít, de önállóan is tesz döntés-előkészítő javaslatokat vagy indítványoz pályázati részvételt. Mindennapi feladatai közé tartozik a pénzügyi beszámolók összeállítása, karbantartási és vállalkozási szerződések megkötése és a közgyűléssel kapcsolatos teendők megszervezése. Gondosan kiválasztott partnerekkel együttműködve bonyolítja le az ingatlan felújítási munkálatait és ellátja a bérbeadással kapcsolatos feladatokat is. Kötelezettségi körébe tartozik a társasház éves elszámolásának elkészítése, valamint a közös tulajdonra vonatkozó hasznosítási javaslatok kidolgozása. Munkáját elsősorban irodahelyiségben végzi, bár alkalmanként terepre is megy. Bármi is legyen a feladat, mindig tisztában van a munkakörét érintő műszaki, jogi és gazdasági ismeretek gyakorlati alkalmazásával.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  Képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések