Ingatlanközvetítőszakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Kaposvár

Választott helyszín
Kaposvár

Tervezett kezdés

2024. április 27.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzési napok

szombat

Képzés díja
240 000 Ft A feltüntetett ár a vizsgadíjat nem tartalmazza!
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Munkatárs
Czindery Beáta
Területi képviselő
pecs [at] oktav.hu
Munkatárs
Békefi Angelika
Tanfolyamvezető
bekefi [at] oktav.hu
Munkatárs
Dömösi Ágnes
Tanfolyamszervező
domosi [at] oktav.hu
Munkatárs
Vavrovics Erzsébet
Tanfolyamszervező
vavrovics [at] oktav.hu
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

Érettségi

Időtartam
4 hónap
A munkaterület leírása

Az ingatlanközvetítő lakáscélú ingatlanok, nem lakás céljára szolgáló helyiségek és építési telek adásvételében, cseréjében és bérletének közvetítésében működik közre eladó és vevő, illetve bérbeadó és bérlő között.

Tevékenységei közé tartozik az igények felmérése, a rábízott ingatlanügylet teljes bonyolítása, tanácsadás és problémakezelés, illetve minden az ügymenethez tartozó kommunikációs és dokumentációs tevékenység.

Feladata az ügyletben résztvevő felek segítése, teljes körű, objektív tájékoztatása, az üzlet megkötésében közreműködés, szem előtt tartva az ügyfelek érdekeit, a jogszabályi kereteket, és az etikus munkavégzést, különös figyelemmel arra, hogy munkája során jelentős értékű ingatlannal kapcsolatos feladatot lát el.

Szakszerűen használja az informatika modern eszközeit a kommunikáció, dokumentáció és az ingatlanok bemutatása során. Az általa közvetített ingatlan piaci forgalmi értékét meghatározza. Csapatmunkát végez, együttműködik a közvetlen munkatársaival, amennyiben az ügyfelek érdeke ezt indokolja más ingatlanközvetítőkkel, egyéb szakterületek (ügyvéd, közjegyző, bankok) képviselőivel, hatóságokkal.

Jogszabályban foglaltak szerint adatot kezel, pénzmosást megelőző tevékenységet végez, követi a tevékenységét érintő jogszabályok változásait.

Az üzletszerű ingatlanközvetítés szolgáltatási tevékenységnek minősül, melyet megkezdése előtt be kell jelenti és nyilvántartásba kell venni az ingatlan-vállalkozás felügyeleti hatóságnak.

A képzés szakmai témakörei
  • Műszaki ismeretek
  • Jogi ismeretek
  • Gazdasági ismeretek
  • Ingatlanközvetítés
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”.  Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek.  A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes kitanulni ezt a szakképesítést?

Szeretne egész nap mozgásban lenni és emberekkel kommunikálni? Olyan szakmára vágyik, melyben sokszínű képességeit kamatoztathatja? Az ingatlanközvetítő hivatás éppen ilyen. Ha ezt a foglalkozást választja, fő feladata házak, lakások és telkek adásvételének, cseréjének, valamint bérbeadásának lebonyolítása lesz. Ügyfelei számára felkutatja az elvárásuknak megfelelő ingatlanokat, felbecsüli forgalmi értéküket, elrendezi az ügyletek lebonyolításához szükséges dokumentációkat és okiratokat. A napi feladatok megoldásához a kreativitását is latba vetheti: fotókat, videókat készít az ingatlanról, majd szöveges formában is bemutatja őket és saját weboldalára, illetve különböző ingatlanhirdetési oldalakra és újságokba is kihelyezi a hirdetéseket. Az árat az ingatlan nagysága, a szobák száma, a komfortfokozat, az elhelyezkedés, a tájolás és a kert megléte is befolyásolja, ezek alapján köti össze a keresletet a kínálattal. Érdeklődés esetén személyes bemutatásra is sor kerül, ahol jó kommunikációja révén hidat képez az eladó és a vevő között a megegyezés érdekében. Ha szakmája szeretete tudása bővítésére ösztönzi, akkor a kapcsolódó Ingatlanvagyon-értékelő és közvetítő képzést is elvégezheti.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  Képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések