Koszorúkészítő szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)

Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

alapfokú iskolai végzettség,
egészségügyi alkalmasság

Időtartam
4 hónap
A munkaterület leírása

Ma már a koszorúkészítés a virágkötészeten belül külön területté nőtte ki magát. Korábban a koszorúkat csak temetések alkalmával rendeltek az emberek. Mára már szinte minden jeles alkalomra értékesítenek a virágüzletek különböző stílusban koszorúkat, ajtó kopogtatókat, girlandokat.

A Koszorúkészítő tanfolyam célja, hogy a résztvevők alkalmassá váljanak dísznövényekből, vágott virágokból zöldekből, örökzöldekből száraz/selyemvirágokból koszorút készíteni. A hagyományos technikák és stílusok mellett a résztvevők alkalmassá válnak a modern trendeknek megfelelő, újszerű technikákkal, anyagokkal is különböző koszorúkat készíteni. A tanfolyam tematikájában helyet kapnak a kegyeleti-, megemlékezési-, díszkoszorúk, füzérek, girlandok, babérkoszorúk, fesztonok és a jeles alkalmakra készített (Ádvent, Húsvét, Mindenszentek) koszorúk és ajtókopogtatók.

Azok számára is ajánljuk a tanfolyamot, akik kreatívak, akár önálló vállalkozásban szeretnének koszorúalapokat elkészíteni és bedíszíteni, ezzel virágüzletek beszállítóivá válhatnak. Azoknak is ajánljuk a tanfolyamot, akik már elvégezetek valamilyen virágkötészeti tanfolyamot és tudásukat szeretnék elmélyíteni a koszorúk témájában.

Több évtizedes képzési tapasztalatunk alapján létrehoztunk egy olyan gyakorlati alapú komplex programot, amely erős szakmai alapokat ötvöz a modern kor elvárásaival.

A képzés szakmai témakörei
  • Koszorúkötés
  • Koszorúkötés gyakorlat
  • Növényismeret

A képzés díja a gyakorlaton felhasznált növények és anyagok díját nem tartalmazza!

Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tehetnek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. Képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.