Csecsemő- és gyermekruha készítőszakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Nyíregyháza

Választott helyszín
Nyíregyháza

Tervezett kezdés

2023. október 14.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzés díja
315 000 Ft
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Munkatárs
Gardáné Kerekes Zsuzsa
Területi képviselő
debrecen [at] oktav.hu
Munkatárs
Csékei Katalin
Tanfolyamvezető
csekei [at] oktav.hu
Munkatárs
Kollár Krisztina
Tanfolyamszervező
kollar [at] oktav.hu
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E/2020/000099
Jelentkezés feltétele

középfokú végzettség,
Szakmai előképzettség: Divatszabó szakmajegyzék: 4 0723 16 03, Női szabó OKJ 34 542 06, Férfiszabó OKJ 34 542 04, Nőiruha-készítő OKJ 33 52 76 05, Férfiruha készítő OKJ 33 52 76 01;
Egészségügyi alkalmasság

Időtartam
4 hónap
A munkaterület leírása

A csecsemő-és gyermekruha készítő alkalmazottként vagy vállalkozóként sorozat és szalontechnológiával csecsemő és gyermek felsőruházati terméket készít, megrendeléseket kezel. Műszaki dokumentáció alapján, sorozat- és méretes csecsemő és gyermekruházati termékeket gyárt, átalakít, javít. Munkáját a kreativitás, a divatismeret, a jó kézügyesség, a pontosság, a szemmérték, a digitalizáció iránti érdeklődés, az önállóság, valamint a csapatmunka jellemzik.

A képzés egy otthon is végezhető, kis befektetéssel is jól jövedelmező szakképesítés megszerzéséhez nyújt segítséget.

A Csecsemő- és gyermekruha készítő tanfolyamon résztvevők a képzés elvégzésével képessé válnak:

  • Sorozatgyártás esetén műveleti bontásban előkészítő, varrodai összeállító és befejező műveleteket végezni.
  • Kiválasztani a gyártáshoz szükséges gépeket, vasaló berendezéseket, azokat balesetmentesen üzemeltetni.
  • A csecsemők és gyermekek korosztályonként eltérő alkati sajátosságainak megfelelő szabásmintát szerkeszteni, modellezni középméretben vagy egyedi testalkatra manuálisan vagy speciális ruhaipari szerkesztő programmal. A szerkesztés után anyagszükségletet számolni, szabászati és ragasztási feladatokat végezni, gyártási dokumentációt készíteni.
  • A Csecsemő- és gyermekruha készítő egyedi gyártás esetén méretet vesz, megrendelést kezel, árkalkulációt készít, egyedi szabást, összeállítást és próbákat végez, próbák után igazít, majd befejezi a gyermek ruházati terméket. Elkészíti a szolgáltatás zárásaként a számlát és átadja a megrendelt terméket.
  • A csecsemő és gyermek egyedi méreteihez igazítja, szükség esetén javítja a ruhadarabot.
A képzés szakmai témakörei
  • Csecsemő- és gyermekruhák készítésének alapjai
  • Csecsemő- és gyermekruhák készítése
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.