Asztalosszakmai oktatás Szeged

Választott helyszín
Szeged

Tervezett kezdés

2024. május 11. - Elindult, becsatlakozás lehetséges

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzési napok

Munkarend: Hétköznap de. vagy Hétköznap du. vagy Hétvége de. vagy Hétvége du.

A jelentkezési lap megjegyzés rovatában legyen szíves megadni a választott munkarendet.

Képzés díja
540 000 Ft Az ár a vizsga díját nem tartalmazza.
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Munkatárs
Farkasné Varga Edit
Területi képviselő
szeged [at] oktav.hu
Munkatárs
Csékei Katalin
Tanfolyamvezető
csekei [at] oktav.hu
Munkatárs
Kollár Krisztina
Tanfolyamszervező
kollar [at] oktav.hu
Típus
szakmai oktatás
Azonosító szám
4 0722 08 01
Képző intézmény
OKTÁV Technikum és Szakképző Iskola
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
OM 910012
Jelentkezés feltétele
  • Elvégzett 8. osztály,
  • Egészségügyi alkalmasság
Időtartam
3 félév
A munkaterület leírása

Az oktatás célja, hogy a résztvevők megismerjék az asztalos szakmát, felkészüljenek a sikeres szakmai vizsgára, és képessé váljanak az asztalos munkakör betöltésére.

Az asztalos szakmát ajánljuk: Azoknak, akiket érdekel a faipari termékek készítése, szerelése, karbantartása, javítása és felújítása. Különböző rendeltetésű és szerkezetű bútorok, nyílászárók és belsőépítészeti munkák elkészítése, továbbá a termék előállításához szükséges eszközök és anyagok beszerzése, a gyártási műveletek, és az azokhoz kapcsolódó adminisztrációs feladatok.

Az oktatás tartalmazza a gyakorlati képzést is, melyet saját tanműhelyünkben biztosítunk.

A képzés elvégzésével a résztvevők képessé válnak

Az asztalos végzettségű szakember képes értelmezni a gyártási dokumentáció tartalmát, biztosítani és ellenőrizni a szükséges anyagokat és eszközöket. Faipari, asztalosipari alapszerkezeteket készíteni, kézi-és gépi technológiával.

Különböző funkciójú bútorokat (asztalok, ülő-és fekvő bútorok, szekrények, kiegészítő bútorok) készíteni, összeszerelni, beszerelni, felújítani. Ajtókat és ablakokat, lépcsőt, faburkolatokat gyártani, beépíteni, javítani.

A termékek gyártása során használt anyagokat kiválasztani, beszerzését elvégezni és előkészíteni. Működtetni a munkavégzéshez szükséges gépeket, berendezéseket, mérőeszközöket.

Gyártási dokumentáció alapján a termékekhez a tömör- és lapalkatrészek megmunkálását elvégezni.

Bútoripari és épület-asztalosipari szerkezetek helyszíni szerelését elvégezni.

Munkája során korszerű, és egyre inkább a számítógép által vezérelt CNC gépeket alkalmazni.

Együttműködni a faipari-, és társszakmák egyes területeinek képviselőivel, szakembereivel.

Vizsgainformációk

A képzés végeztével a résztvevők a képzőtől végbizonyítványt kapnak. Ezzel szakmai záróvizsgát tehetnek, amelynek sikeressége esetén Asztalos szakmát tanúsító bizonyítványt kapnak.

Miért érdemes kitanulni ezt a szakmát?

Megújuló, természetes alapanyaggal dolgozna és még a kreativitását is latba vetné? Aki szereti, ha munkájának kézzel fogható eredménye van, és szívesen használná fizikai erejét és ügyességét a fa megmunkálására, annak jó szívvel ajánlható az asztalos szakma. Akár előképzettség nélkül is belevághat a képzésbe, a sikeres vizsgát követően pedig épületasztalos és bútorasztalos munkakörökben dolgozhat saját műhelyében vagy alkalmazottként. A megrendelők igénye vagy saját elképzelései szerint készíthet egyedi konyhabútorokat, beépített szekrényeket, asztalokat, székeket, de akár lépcső, nyílászárók, parketta vagy más faburkolat elkészítését is vállalhatja. Munkája nemcsak új dolgok megalkotására terjed ki, de a karbantartási, felújítási és javítási feladatok is részét képezik.
Aki csak hobbiból szeretné elvégezni a képzést, az is sokat nyerhet rajta, hiszen egy ház körül mindig akad barkácsolnivaló. A tömörfa megmunkálásához szakrajzot tud készíteni és a megfelelő mérőeszközökkel, szerszámokkal és CNC gépekkel precíz és esztétikus végeredményt létrehozni. Tudását később a Műbútorasztalos végzettség megszerzésével is bővítheti.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás- színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.