Állatgondozószakmai oktatás (részszakmára felkészítő) Szeged

Választott helyszín
Szeged

Tervezett kezdés

2024. szeptember 7.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzés díja
270 000 Ft Az ár a vizsgadíjat nem tartalmazza.
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Farkasné Varga Edit
Farkasné Varga Edit
Területi képviselő
szeged [at] oktav.hu
Békefi Angelika
Békefi Angelika
Tanfolyamvezető
bekefi [at] oktav.hu
Dömösi Ágnes
Dömösi Ágnes
Tanfolyamszervező
domosi [at] oktav.hu
Egyéb tudnivalók
A tanfolyam ideje alatt a csoportos gyakorlat mellett 140 óra egyéni gyakorlatot kell teljesíteni egyéni ütemezés szerint.
Típus
szakmai oktatás (részszakmára felkészítő)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E/2020/000099
Jelentkezés feltétele

Alapfokú iskolai végzettség és
Egészségügyi alkalmasság

Időtartam
3 hónap
A munkaterület leírása

Feladatok és képesítések

Az állatgondozó olyan szakember, aki átfogó állattenyésztési ismeretekkel, valamint a mezőgazdasági munkák végzéséhez szükséges fizikai és gyakorlati felkészültséggel rendelkezik. Irányítás alatt dolgozik, és elsődleges feladata a gazdasági állatok – szarvasmarha, juh, kecske, sertés, baromfi – gondozása és takarmányozása, figyelembe véve az állathigiéniai, állatjóléti, valamint a munka-, tűz- és környezetvédelmi előírásokat.

Főbb Feladatok

 •    Állatok Gondozása: A gazdasági állatok napi gondozása, etetése és itatása, valamint az állatok higiéniájának és jólétének biztosítása.

 •    Tartástechnológiai Feladatok: Az állattartás technológiai eljárásainak végrehajtása, például az állattartási gépek működtetése.

 •    Karbantartás és Javítás: Az állattartáshoz kapcsolódó gépek, épületek és építmények karbantartása és egyszerű javítások elvégzése.

 •    Védelmi Előírások Betartása: A környezet-, tűz- és munkavédelmi előírások szigorú betartása a mindennapi munka során.

 •    Gazdasági Állatok Tartása és Tenyésztése: A gazdasági állatok tartásával és tenyésztésével kapcsolatos feladatok végrehajtása szakmai irányítás mellett.

 •    Mezőgazdasági Munkafeladatok: Egyszerű vagy idényjellegű mezőgazdasági munkafeladatok elvégzése, amelyek a gazdasági állatok tartásával és tenyésztésével kapcsolatosak.

Kinek ajánljuk?

Az állatgondozói munka ideális azok számára, akik érdeklődnek az állattenyésztés és a mezőgazdaság iránt, és szívesen végeznek fizikai munkát szabadtéri környezetben. Az állatgondozók fontos szerepet játszanak a mezőgazdasági termelés fenntartásában és a gazdasági állatok jólétének biztosításában.

Miért érdemes jelentkezni?

Az állatgondozói képesítés megszerzése stabil karrierlehetőséget kínál a mezőgazdaság területén, ahol folyamatosan szükség van jól képzett szakemberekre. Az állatgondozói munka nemcsak kihívásokkal teli, de rendkívül kielégítő is, hiszen közvetlenül hozzájárul a mezőgazdasági termelés sikeréhez és az állatok jólétéhez.

A képzés szakmai témakörei
 • Állattartási ismeretek
 • Állattenyésztés
 • Takarmányozástan
 • Növénytermesztés
 • Mezőgazdasági munkagépek
 • Szakmai gyakorlat
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. A tantárgyzáró vizsgán kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt. Tanúsítvány birtokában vesznek részt a résztvevőink akkreditált szakképzési vizsgaközpontban képesítő vizsgán vagy szakmai vizsgán. A szakképzési akkreditált vizsgaközponttal tartjuk a kapcsolatot, így Önnek nem kell egyénileg vizsgaközpontot keresni.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. Képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.