Vagyonvédelmi rendszerszerelőszakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Miskolc

Választott helyszín
Miskolc

Tervezett kezdés

2024. október 5.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzés díja
238 000 Ft Az ár tartalmazza az (egyszeri) vizsga díjat.
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Munkatárs
Majoros Zoltán
Területi képviselő
miskolc [at] oktav.hu
eger [at] oktav.hu
Munkatárs
Csékei Katalin
Tanfolyamvezető
csekei [at] oktav.hu
Munkatárs
Pallanginé Fekete Tünde
Tanfolyamszervező
pallangine [at] oktav.hu
Munkatárs
Duga Mónika
Tanfolyamszervező
duga [at] oktav.hu
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

alapfokú iskolai végzettség,
szakmai előképzettség (részletek egyéb információnál)

Időtartam
7 hónap
A munkaterület leírása

A vagyonvédelmi rendszerszerelő szakképesítéssel rendelkező személy objektumok, ingósá-gok technikai védelmével kapcsolatos igények pontos, szakszerű kielégítésére hivatott olyan szakember, aki a szakmai, valamint a vonatkozó munkabiztonsági előírások betartásával, az adott munkaszervezet belső szervezeti rendjének megfelelően irányítással, vagy önállóan végzi munkáját. Munkaköre gyakorlása során a hatályos jogszabályok, az érvényben lévő szabványok, MABISZ ajánlások alapján az ügyfél igényének megfelelő szervezési, - kivitelezési javítási, beállítási munkákat teljesít. Ennek érdekében körültekintő helyzetfelmérést, kockázatelemzést végez és árajánlatot ad. Az árajánlat elfogadása után vázlatokat, rajzokat, leírásokat és ütemtervet készít, valamint előkészíti a szükséges eszközöket, berendezéseket.

Telepíti a védett területre a bel- és/vagy kültéri biztonságtechnikai-, valamint a biztonsági videó megfigyelő és képrögzítő rendszereket. A különféle rendszereket számítógéppel fel-programozza és elvégzi a rendszer beállítását, próbáját. Képes és kész számítógépet, internetet alkalmazói szinten önállóan használni, biztonságtechnikai rendszereket tervdokumentáció alapján kiépíteni, az általa telepített/beépített védelmi eszközöket, berendezéseket üzemeltet-ni, meghibásodás esetén a hiba detektálását és javítását elvégezni.

Érthető, egyértelmű tájékoztatást ad szakszerű használatra vonatkozóan az ügyfélnek/kezelőnek. A kivitelezett rendszerek megvalósult állapotát dokumentálja, ez alapján elkészíti az elszámolást és a munkafolyamat lezárását.

Biztonságtechnikai, - védelmi rendszer (elektronikus, mechanikai) kialakításához tanácsot, szakmai véleményt ad.

Olyan személynek ajánlható e szakképesítés, aki elkötelezett a vagyonvédelem technikai ki-szolgálása iránt, szeret elektronikai szereléseket végezni, ilyen kihívásoknak eleget tenni.

A képzés szakmai témakörei
 • Szakmai jogi és etikai ismeretek
 • Magán-biztonságvédelmi ismeretek
 • Vagyonvédelmi rendszerszerelő ismeretek
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek.  A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

Egyéb információk

Szakmai előképzettség:

 • OKJ 34 522 03 Elektronikai műszerész
 • OKJ 34 522 01 Elektromechanikai műszerész
 • OKJ 33 523 02 Távközlési és informatikai hálózatszerelő
 • OKJ 34 522 04 Villanyszerelő
 • OKJ 54 523 01 Automatikai technikus
 • OKJ 34 522 02 Elektromos gép- és készülékszerelő
 • OKJ 31 522 01 Elektronikai gyártósori műszerész
 • OKJ 54 523 02 Elektronikai technikus
 • OKJ 54 522 01 Erősáramú elektrotechnikus
 • OKJ 32 521 02 Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő
 • OKJ 34 523 01 Mechatronikus-karbantartó
 • OKJ 32 521 04 Órás
 • OKJ 51 523 01 PLC programozó
 • OKJ 54 481 03 Infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető
 • OKJ 54 523 05 Távközlési technikus
 • OKJ 51 523 02 Távközlési üzemeltető
 • OKJ 31 523 01 Távközlési és informatikai hálózatszerelő
 • OKJ 35 522 01 Audio- és vizuáltechnikai műszerész
 • OKJ 55 523 05 Beszédátviteli rendszerüzemeltető technikus
 • OKJ 55 523 01 Elektronikus hozzáférési és magánhálózati rendszerüzemeltető technikus
 • OKJ 55 523 02 Elektronikus műsorközlő és tartalomátviteli rendszerüzemeltető technikus
 • OKJ 55 523 03 Gerinchálózati rendszerüzemeltető szakképesítés.
 • 4 0713 04 02 Elektronikai műszerész
 • 4 0713 04 07 Villanyszerelő.

Szakmai előképzettségen túl az adott szakképesítés tekintetében szakmai előképzettségnek kell tekinteni a 3.3 pontban rögzített szakmai előképzettségként nevesített szakképesítéseknek megfelelő munkakör betöltésére képesítő, jogszabály

alapján korábban kiadott azonos megnevezésű állam által elismert szakképesítéseket, szakmunkás képesítéseket, technikus képesítéseket, valamint a 3.3 pontban rögzített szakmai előképzettségként nevesített szakképesítéseknek megfelelő munkakör betöltésére képesítő, jogszabály alapján korábban kiadott képesítéseket is.

Miért érdemes kitanulni ezt a szakképesítést?

Ugye Ön is szereti biztonságban tudni értékeit? Legyen szó testi épségünkről vagy vagyontárgyainkról, a nyugalom megfizethetetlen érték. Éppen ezért van létjogosultsága azoknak a szakmáknak, melyek ezt garantálják a számunkra. Az elektronikus vagyonvédelmi rendszerszerelő mesterség a modern technika vívmányait használja biztonságunk megóvására. Nemcsak családi házak és lakások, de kis- és nagyvállalatok, parkolóházak, közterületek, cégek és üzemek is igénybe veszik szolgáltatásait. A szakma megszerzése akár saját vállalkozás indítására is feljogosítja, de biztonságtechnikai cég alkalmazottjaként is elhelyezkedhet. Fő feladatai közé tartozik a videós dokumentáló berendezések és automata kapuk, beléptető rendszerek, sorompók, valamint riasztók telepítése - bel- és kültéren egyaránt. A szerelési, javítási és karbantartási munkálatok végeztével tájékoztatást ad ügyfelei részére a rendszer használatáról, a folyamatról pedig dokumentációt készít. Ha szükséges, a szerelés során adódó faipari és kőműves munkákat is szakértelemmel végzi el. Feladatai precíz kivitelezésében kéziszerszámok, hő-légfúvók, kábelek, mérőműszerek és számítógépes szoftverek segítik. Ha szívesen bővítené portfólióját, akkor a PLC programozó vagy Távközlési technikus szakmákat is kitanulhatja.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.