Vagyonvédelmi rendszerszerelőszakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Debrecen

Választott helyszín
Debrecen

Tervezett kezdés

2024. május 25. - Elindult, becsatlakozás lehetséges

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzés díja
238 000 Ft Az ár tartalmazza az (egyszeri) vizsga díjat.
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Munkatárs
Gardáné Kerekes Zsuzsa
Területi képviselő
debrecen [at] oktav.hu
Munkatárs
Csékei Katalin
Tanfolyamvezető
csekei [at] oktav.hu
Munkatárs
Pallanginé Fekete Tünde
Tanfolyamszervező
pallangine [at] oktav.hu
Munkatárs
Duga Mónika
Tanfolyamszervező
duga [at] oktav.hu
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

alapfokú iskolai végzettség,
szakmai előképzettség (részletek egyéb információnál)

Időtartam
7 hónap
A munkaterület leírása

A vagyonvédelmi rendszerszerelő szakképesítéssel rendelkező személy objektumok, ingósá-gok technikai védelmével kapcsolatos igények pontos, szakszerű kielégítésére hivatott olyan szakember, aki a szakmai, valamint a vonatkozó munkabiztonsági előírások betartásával, az adott munkaszervezet belső szervezeti rendjének megfelelően irányítással, vagy önállóan végzi munkáját. Munkaköre gyakorlása során a hatályos jogszabályok, az érvényben lévő szabványok, MABISZ ajánlások alapján az ügyfél igényének megfelelő szervezési, - kivitelezési javítási, beállítási munkákat teljesít. Ennek érdekében körültekintő helyzetfelmérést, kockázatelemzést végez és árajánlatot ad. Az árajánlat elfogadása után vázlatokat, rajzokat, leírásokat és ütemtervet készít, valamint előkészíti a szükséges eszközöket, berendezéseket.

Telepíti a védett területre a bel- és/vagy kültéri biztonságtechnikai-, valamint a biztonsági videó megfigyelő és képrögzítő rendszereket. A különféle rendszereket számítógéppel fel-programozza és elvégzi a rendszer beállítását, próbáját. Képes és kész számítógépet, internetet alkalmazói szinten önállóan használni, biztonságtechnikai rendszereket tervdokumentáció alapján kiépíteni, az általa telepített/beépített védelmi eszközöket, berendezéseket üzemeltet-ni, meghibásodás esetén a hiba detektálását és javítását elvégezni.

Érthető, egyértelmű tájékoztatást ad szakszerű használatra vonatkozóan az ügyfélnek/kezelőnek. A kivitelezett rendszerek megvalósult állapotát dokumentálja, ez alapján elkészíti az elszámolást és a munkafolyamat lezárását.

Biztonságtechnikai, - védelmi rendszer (elektronikus, mechanikai) kialakításához tanácsot, szakmai véleményt ad.

Olyan személynek ajánlható e szakképesítés, aki elkötelezett a vagyonvédelem technikai ki-szolgálása iránt, szeret elektronikai szereléseket végezni, ilyen kihívásoknak eleget tenni.

A képzés szakmai témakörei
 • Szakmai jogi és etikai ismeretek
 • Magán-biztonságvédelmi ismeretek
 • Vagyonvédelmi rendszerszerelő ismeretek
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek.  A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

Egyéb információk

Szakmai előképzettség:

 • OKJ 34 522 03 Elektronikai műszerész
 • OKJ 34 522 01 Elektromechanikai műszerész
 • OKJ 33 523 02 Távközlési és informatikai hálózatszerelő
 • OKJ 34 522 04 Villanyszerelő
 • OKJ 54 523 01 Automatikai technikus
 • OKJ 34 522 02 Elektromos gép- és készülékszerelő
 • OKJ 31 522 01 Elektronikai gyártósori műszerész
 • OKJ 54 523 02 Elektronikai technikus
 • OKJ 54 522 01 Erősáramú elektrotechnikus
 • OKJ 32 521 02 Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő
 • OKJ 34 523 01 Mechatronikus-karbantartó
 • OKJ 32 521 04 Órás
 • OKJ 51 523 01 PLC programozó
 • OKJ 54 481 03 Infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető
 • OKJ 54 523 05 Távközlési technikus
 • OKJ 51 523 02 Távközlési üzemeltető
 • OKJ 31 523 01 Távközlési és informatikai hálózatszerelő
 • OKJ 35 522 01 Audio- és vizuáltechnikai műszerész
 • OKJ 55 523 05 Beszédátviteli rendszerüzemeltető technikus
 • OKJ 55 523 01 Elektronikus hozzáférési és magánhálózati rendszerüzemeltető technikus
 • OKJ 55 523 02 Elektronikus műsorközlő és tartalomátviteli rendszerüzemeltető technikus
 • OKJ 55 523 03 Gerinchálózati rendszerüzemeltető szakképesítés.
 • 4 0713 04 02 Elektronikai műszerész
 • 4 0713 04 07 Villanyszerelő.

Szakmai előképzettségen túl az adott szakképesítés tekintetében szakmai előképzettségnek kell tekinteni a 3.3 pontban rögzített szakmai előképzettségként nevesített szakképesítéseknek megfelelő munkakör betöltésére képesítő, jogszabály

alapján korábban kiadott azonos megnevezésű állam által elismert szakképesítéseket, szakmunkás képesítéseket, technikus képesítéseket, valamint a 3.3 pontban rögzített szakmai előképzettségként nevesített szakképesítéseknek megfelelő munkakör betöltésére képesítő, jogszabály alapján korábban kiadott képesítéseket is.

Miért érdemes kitanulni ezt a szakképesítést?

Ugye Ön is szereti biztonságban tudni értékeit? Legyen szó testi épségünkről vagy vagyontárgyainkról, a nyugalom megfizethetetlen érték. Éppen ezért van létjogosultsága azoknak a szakmáknak, melyek ezt garantálják a számunkra. Az elektronikus vagyonvédelmi rendszerszerelő mesterség a modern technika vívmányait használja biztonságunk megóvására. Nemcsak családi házak és lakások, de kis- és nagyvállalatok, parkolóházak, közterületek, cégek és üzemek is igénybe veszik szolgáltatásait. A szakma megszerzése akár saját vállalkozás indítására is feljogosítja, de biztonságtechnikai cég alkalmazottjaként is elhelyezkedhet. Fő feladatai közé tartozik a videós dokumentáló berendezések és automata kapuk, beléptető rendszerek, sorompók, valamint riasztók telepítése - bel- és kültéren egyaránt. A szerelési, javítási és karbantartási munkálatok végeztével tájékoztatást ad ügyfelei részére a rendszer használatáról, a folyamatról pedig dokumentációt készít. Ha szükséges, a szerelés során adódó faipari és kőműves munkákat is szakértelemmel végzi el. Feladatai precíz kivitelezésében kéziszerszámok, hő-légfúvók, kábelek, mérőműszerek és számítógépes szoftverek segítik. Ha szívesen bővítené portfólióját, akkor a PLC programozó vagy Távközlési technikus szakmákat is kitanulhatja.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  A képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.