Pénztárosszakmai oktatás (részszakmára felkészítő) Békéscsaba

Képzés díja
115 000 Ft (23 000 Ft/hónap) A feltüntetett ár a vizsgadíjat nem tartalmazza!
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Munkatárs
Csékei Katalin
Tanfolyamvezető
csekei [at] oktav.hu
Munkatárs
Pallanginé Fekete Tünde
Tanfolyamszervező
pallangine [at] oktav.hu
Munkatárs
Duga Mónika
Tanfolyamszervező
duga [at] oktav.hu
Típus
szakmai oktatás (részszakmára felkészítő)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

alapfokú iskolai végzettség,
egészségügyi alkalmasság

Időtartam
5 hónap
A munkaterület leírása

A Pénztáros célja, hogy a résztvevők alkalmassá váljanak kereskedelmi egységekben, szupermarketekben, hipermarketekben az értékesítés lezárásakor a vásárlás ellenértékének elszámolására. Minden kereskedelmi egységben történik pénztárgép kezelés. Ezek a pénztárgépek ma már a NAV-hoz bekötött készülékek, vagy a nagyáruházakban használt POS rendszerek, önkiszolgáló pénztárgépek. Képzésünk során a résztvevők megismerkednek a korszerű pénztárgépek, áruvédelmi eszközök, digitális mérlegek és egyéb berendezések kezelésével, nyugták, számlák készítésével a készpénzes és a készpénzkímélő (bankkártya, utalványok, pontgyűjtő kártyák stb) fizetési módok elszámolásával, a pénztárelszámolás feladataival a műszak nyitás és a zárás során.

A kereskedelem jelenleg biztos munkahely lehetőségeket kínál nőknek és férfiaknak egyaránt. Ha Ön szívesen dolgozna a kereskedelemben, és szeret emberekkel kommunikálni, de esetlegesen az egészségi állapota miatt nem tud árukat mozgatni, huzamos időn keresztül álló munkát végezni, akkor ezt a képzést Önnek találták ki. A képzésünk valamennyi kereskedelmi egységben biztosít elhelyezkedési lehetőséget, függetlenül a forgalmazott áruk típusától és a kereskedelmi egység nagyságától.

Több évtizedes képzési tapasztalatunk alapján létrehoztunk egy olyan gyakorlati alapú komplex programot, amely erős szakmai alapokat ötvöz a modern kor elvárásaival.

A képzés szakmai témakörei
  • Kereskedelmi ismeretek
  • Áruház működése
  • Termékismeret és forgalmazás
  • Pénztárgépkezelés
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek.  A részszakma megszerzéséről kiállított szakmai bizonyítvány államilag elismert alapfokú végzettséget és szakképesítést tanúsít és legalább egy munkakör betöltésére képesít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. Képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések