Játékbolti eladó szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)

Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Engedélyszám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele (részletek)

alapfokú iskolai végzettség, egészségügyi alkalmasság

Képzés időtartama
3 hónap
A munkaterület leírása

A játék feladata az örömszerzés és a szórakoztatás. A gyermekek a játékon keresztül tanulnak. A játékok szerepe határtalan. Szerepe van a ismeretszerzés, a szocializálódás, a szabálykövetés, a kreativitás és a mozgás terén, fejleszti a logikát. Felnőttkorban kiemelt szerepe van a szabadidő tartalmas eltöltésében, a stressz oldásában, a kikapcsolódásban. Mára számtalan versenyt rendeznek világszerte online formában is. Van egy mondás, miszerint mindenkiben ott szunnyad egy gyerek! A bennünk szunnyadó gyereket pedig a játék segítségével tudjuk előcsalogatni.

A játékbolti eladó tanfolyam célja, hogy a résztvevők alkalmassá váljanak vevő tájékoztatására a termékek ajánlására és értékesítésére a játéküzletekben, de a hipermarketek játék osztályain is. Résztvevőink képessé válnak az online kereskedelemben is az áruk értékesítésére, előjegyzések felvételére, áruk összekészítésére és a kiszállítás előkészítésére is. Az alapfokú végzettségűek számára kiváló lehetőséget kínál ez a képzés a továbbtanulásra, ismereteik fejlesztésére. A játékbolt az a hely, ahol a vevők is egy kicsit gyerekké válnak, ide olyan motivált, kreatív, empatikus munkatársakra van szükség, akik a megfelelő korú-, nemű gyermeknek tudnak megfelelő célból a játékválasztásban segíteni (pl. szerep-, társas-, kreatív, - kártya-, szezonális, képességfejlesztő-, stratégiai-, társas stb. játékok)

Több évtizedes képzési tapasztalatunk alapján létrehoztunk egy olyan gyakorlati alapú komplex programot, amely erős szakmai alapokat ötvöz a modern kor elvárásaival.

 

A képzés szakmai témakörei
  • Kereskedelmi ismeretek
  • Eladási gyakorlat
  • Áruház működtetése
  • Játékbolti termékismeret
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek.  A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

Betölthető munkakörök

Játékbolti eladó

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. Képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések