Gyógyszertári szakasszisztensszakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Zalaegerszeg

Választott helyszín
Zalaegerszeg

Tervezett kezdés

2024. október 5.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzés díja
229 995 Ft (25 555 Ft/hó) Az ár a vizsga díját nem tartalmazza.
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Francsics Brigitta
Francsics Brigitta
Területi képviselő
szombathely [at] oktav.hu
Munkatárs
Csékei Katalin
Tanfolyamvezető
csekei [at] oktav.hu
Munkatárs
Pallanginé Fekete Tünde
Tanfolyamszervező
pallangine [at] oktav.hu
Munkatárs
Duga Mónika
Tanfolyamszervező
duga [at] oktav.hu
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

érettségi végzettség és gyógyszertári asszisztens végzettség, továbbá
gyógyszertári asszisztens képesítés megszerzése után 1 éves gyógyszertári asszisztens munkakörben megszerzett gyakorlat.
egészségügyi tevékenység végzéséhez szükséges egészségi alkalmasság.

Időtartam
9 hónap
A munkaterület leírása

A Gyógyszertári szakasszisztens tanfolyam célja, olyan egészségügyi szakemberek képzése, gyógyszertárakban, illetve a gyógyszerellátás teljes területén, akik gyógyszerész jelenlétében, önállóan látják el a vényköteles és a vénynélküli gyógyszerek, gyógynövények, gyógyhatású készítmények és az egyéb, gyógyszertárban forgalmazható termékek kiadását, valamint ezzel kapcsolatos betegtájékoztatást és tanácsadást. Szakmai kompetenciájukba tartozó gyógyszerkészítményekről, és a gyógyszertár forgalmát képező más termékek hatásáról, mellékhatásáról, helyes alkalmazásáról, adagolásáról, eltartásáról, tárolásáról, elkészítési módjáró megfelelő tájékoztatást adnak a betegeknek. Munkájukat az empátia, a betegek és hozzátartozóik iránti felelősség, a segítségnyújtás fontossága jellemzi. Mindezek birtokában hatékony és szakszerű munkájukkal segítik a gyógyulási folyamatot és gyógyszerészek munkáját.

A képzés szakmai témakörei
  • Gyógyszerkiadás, jogszabályismeret
  • Egészségnevelés, egészségfejlesztés,
  • Gyógyszerhatástan, gyógyszeralkalmazás
  • Kórtan
  • Gyógyszertári gazdálkodás és üzemvitel
  • Szakmai kommunikáció
  • Gyógyszerkiadás gyakorlat (300 óra patikában)
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tehetnek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. Képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.