Gyógyszertári szakasszisztensszakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Pécs

Választott helyszín
Pécs

Tervezett kezdés

2021. szeptember 4.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzés díja
225 000 Ft
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Munkatárs
Czindery Beáta
Területi képviselő
pecs [at] oktav.hu
Kőszegi Henrietta
Kőszegi Henrietta
Tanfolyamvezető
koszegi [at] oktav.hu
Munkatárs
Viszné Balogh Edina
Tanfolyamszervező
viszne [at] oktav.hu
Munkatárs
Pálhidai Anetta
Tanfolyamszervező
palhidai [at] oktav.hu
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele (részletek)

Érettségi végzettség és Gyógyszertári asszisztens végzettség, továbbá Gyógyszertári asszisztens képesítés megszerzése után 1 éves gyógyszertári asszisztens munkakörben megszerzett gyakorlat. Egészségügyi tevékenység végzéséhez szükséges egészségi alkalmasság.

Képzés időtartama
9 hónap
A munkaterület leírása

A Gyógyszertári szakasszisztens tanfolyam célja, olyan egészségügyi szakemberek képzése, gyógyszertárakban, illetve a gyógyszerellátás teljes területén, akik gyógyszerész jelenlétében, önállóan látják el a vényköteles és a vénynélküli gyógyszerek, gyógynövények, gyógyhatású készítmények és az egyéb, gyógyszertárban forgalmazható termékek kiadását, valamint ezzel kapcsolatos betegtájékoztatást és tanácsadást. Szakmai kompetenciájukba tartozó gyógyszerkészítményekről, és a gyógyszertár forgalmát képező más termékek hatásáról, mellékhatásáról, helyes alkalmazásáról, adagolásáról, eltartásáról, tárolásáról, elkészítési módjáró megfelelő tájékoztatást adnak a betegeknek. Munkájukat az empátia, a betegek és hozzátartozóik iránti felelősség, a segítségnyújtás fontossága jellemzi. Mindezek birtokában hatékony és szakszerű munkájukkal segítik a gyógyulási folyamatot és gyógyszerészek munkáját.

A képzés szakmai témakörei
  • Gyógyszerkiadás, jogszabályismeret
  • Egészségnevelés, egészségfejlesztés,
  • Gyógyszerhatástan, gyógyszeralkalmazás
  • Kórtan
  • Gyógyszertári gazdálkodás és üzemvitel
  • Szakmai kommunikáció
  • Gyógyszerkiadás gyakorlat (300 óra patikában)
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tesznek.  A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert, önálló végzettségi szintet nem biztosító szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. Képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A(z) Gyógyszertári szakasszisztens szakma az alábbi szakmára épül: Barkácsáruházi eladó, Bútorbolti eladó, Élelmiszer - eladó, Játékbolti eladó, Vegyi áru eladó, Drogerista, Gyógyászati segédeszköz forgalmazó, Beiratkozásra csak akkor van lehetőség, ha már rendelkezik ezen végzettségek egyikével. Ezekről a képzésekről a képzés nevére kattintva talál további információt.

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.