Gyógyászati segédeszköz forgalmazószakmai képzés (szakképesítésre felkészítés) Szombathely

Választott helyszín
Szombathely

Tervezett kezdés

2024. augusztus 31.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzés díja
207 000 Ft (23.000 Ft/hó) Az ár a vizsga díját nem tartalmazza.
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Kapcsolattartó
Munkatárs
Francsics Brigitta
Területi képviselő
szombathely [at] oktav.hu
Munkatárs
Bak Tímea
Tanfolyamvezető
bak [at] oktav.hu
Típus
szakmai képzés (szakképesítésre felkészítés)
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-2020/000099
Jelentkezés feltétele

érettségi végzettség és egészségügyi tevékenység végzéséhez szükséges egészségi alkalmasság

Időtartam
9 hónap
A munkaterület leírása

A Gyógyászati segédeszköz forgalmazó tanfolyam célja olyan szakemberek képzése, gyógyászati segédeszköz üzletekben dolgozva szeretnének embertársaikon, betegeken segíteni. A gyógyászati segédeszközöknek fontos szerepük van a gyógyító eljárásokban és a rehabilitációban, a gyógyulási folyamatban, a betegek életminőségének javításában.

A gyógyászati segédeszköz forgalmazó tevékenységi körében végzi a forgalmazható gyógyászati segédeszközök és gyógyászati segédeszköz forgalmazó szaküzletben forgalmazott orvostechnikai eszközök kiszolgálását. Feladata az eszközök szakszerű értékesítése az orvosi vény alapján társadalombiztosítási támogatással, vagy a vásárló egyéni megrendelése alapján. Az orvosi vény alapján értelmezi az orvosi indikációt, a vonatkozó jogszabályok alapján állapítja meg a készülék-eszköz árát. Az üzlet tevékenységi köréhez kapcsolódóan kereskedelmi, marketing, értékesítési, forgalmazói, valamint kölcsönzési tevékenységet végez. A gyógyászati segédeszköz forgalmazó a vásárlók személyiségét, személyes igényeit, kulturális szokásait és anyagi lehetőségeit figyelembe véve tesz javaslatot egy termék, vagy eszköz használatára, megvásárlására.

A képzés szakmai témakörei
  • Anatómia - élettan
  • Munka-, tűz-, környezet-, és balesetvédelem
  • Egészségügyi szakmai alapismeretek
  • Gyógyászati segédeszközök forgalmazása
  • Gyógyászati segédeszközök forgalmazása
  • Eladási gyakorlat
  • Kereskedelmi gyakorlat (gyógyászati segédeszköz üzletben)
Vizsgainformációk

Az egyes tantárgyak befejezését követően a résztvevők tantárgyzáró vizsgát tesznek. Kétféle minősítés szerezhető: „Megfelelt”, illetve „Nem felelt meg”. Sikertelenség esetén a tantárgyzáró vizsga még két esetben – ingyenesen –megismételhető. A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Képző Tanúsítványt állít ki.

Bizonyítvány

A szakképzési törvény előírásai szerint a képzést sikeresen elvégző résztvevők akkreditált vizsgaközpont által szervezett vizsgát tehetnek. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerzett képesítő bizonyítvány államilag elismert szakképesítést tanúsít.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink. Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket. Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek. Képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni. Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk. A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk. Tanáraink a szakma kiváló szakemberei. Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak. A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható. A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések