Érzelmi intelligencia fókuszú személyiségfejlesztőszakmai tanfolyam Szeged

Választott helyszín
Szeged

Tervezett kezdés

2024. szeptember 7.

Érdeklődjön további időpontokkal kapcsolatban munkatársainknál.

Képzés díja
1 500 000 Ft (75 000 Ft/hó) Az ár a vizsgadíjat nem tartalmazza!
Kedvezmények
Részletfizetési lehetőség
Törzsvásárló kedvezmény
Kismama kedvezmény
Kapcsolattartó
Farkasné Varga Edit
Farkasné Varga Edit
Területi képviselő
szeged [at] oktav.hu
avatar-woman2
Siklósi Marianna
Tanfolyamvezető
Tanfolyamszervező
siklosi [at] oktav.hu
Egyéb tudnivalók
A képzés hibrid oktatási formában valósul meg, mely távoktatásból, online oktatásból és kontaktórás oktatásból áll.
Típus
szakmai tanfolyam
Képző intézmény
OKTÁV Továbbképző Központ Zrt.
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E/2020/000099; B/2020/000752
Jelentkezés feltétele

iskolai előképzettség: felsőfokú végzettség egyéb feltétel: pályaalkalmassági vizsgálat. (A pályaalkalmassági vizsgálat személyes beszélgetés, amely a következő képességeket méri: motiváltság, önismeret, empátia, elfogadás, kapcsolatteremtés és kommunikáció.)

Időtartam
4 félév
A munkaterület leírása

Az Érzelmi intelligencia fókuszú személyiségfejlesztő képzést ajánljuk

Leendő személyiségfejlesztő szakembereknek, pedagógusoknak, pszichológusoknak, trénereknek, coachoknak, azoknak, akik emberekkel dolgoznak és mélyebb saját élményű pszichológiai ismeretekre vágynak, szülőknek, fejlődni vágyóknak és azoknak, akiket érdekel a személyiség fejlődése.

Az Érzelmi intelligencia fókuszú személyiségfejlesztő

 • Az érzelmi intelligencia fókuszú személyiségfejlesztő felnőttoktatást végez, egyéni és csoportos foglalkozásokon keresztül fejleszti az egyének érzelmi intelligencia kompetenciáit: az ön- ismeretét, önmotivációját, empátiáját, kommunikációs- konfliktuskezelés- és az együttműködés képességeit, az érzelmek (főleg az indulatok) kezelését, ezáltal a személyes hatékonyság, a tár- sas kapcsolatok és a munkahatékonyság fejlesztését, a munkahelyi és magánéleti distressz csökkentését szolgálja.

 • Saját önismeretének fejlesztése és mély pszichológiai ismeretek bázisán meghatározza a hozzá forduló egyének és közösségek érzelmi intelligenciájának (önismeret, önbizalom, önmotiváció, empátia, érzelmek felismerése és kezelése, együttműködés, kommunikáció, konfliktuskezelés képességeinek) minőségét, feltárja a konfliktusok, a természetes krízishelyzetek, a magas distressz lélektani okait. Majd megtervezi az egészséges személyiség és a közösségek fejlesztésének céljait, feladatait, tartalmát, megválasztja módszereit, eszközeit.

 • Az általa vezetett egyéni és csoportos foglalkozásokon épít kliensei előzetes tapasztalataira, erősségeire, cselekvő részvételére, kreativitására, a közös élményalapú munkát szakszerűen irányítja, folyamatosan elemzi, értékeli, és asszertívan visszatükrözi a fejlesztő folyamatot.

 • Támogató tanulási környezetet biztosít, kölcsönös tiszteletre és bizalomra épülő kapcsolatot alakít ki a hozzá fordulókkal, emberi, közösségi értékeket közvetít, élményalapú integratív
  gyakorlat-orientált módszerekkel fejleszti a rábízott egyéneket és közösségeket, miközben szakszerűen, közérthetően és hitelesen kommunikál. Mindezzel hozzájárul a konfliktusok
  (magánéletben válások, a fokozódó munkahelyi stressz, kiégés stb.) megelőzéséhez, az asszertív megoldások tanításával a mentális egészség megőrzéséhez, az emberi kapcsolatok erősítéséhez, és az egyének és közösségek (családok, szervezetek, intézmények) hatékonyabb működéséhez.

 • Amennyiben saját vállalkozása keretében egyénekkel dolgozik, feladata, hogy megszervezze és lebonyolítsa az egyéni és csoportos érzelmi intelligencia fejlesztő tanfolyamokat, személyiségfejlesztő foglalkozásokat. 

 • Amennyiben az őt alkalmazó vállalatnál tart érzelmi intelligencia fejlesztő foglalkozásokat, feladata, az állapotfelmérő és követő vizsgálatokon, a foglalkozások megszervezésén, vezetésén kívül, hogy jelen legyen a vezetés, a termelés, a dolgozók mindennapjaiban. A fenti tartalom csupán tájékoztató jellegű, ajánlattételnek nem minősül. További részletekért forduljon munkatársainkhoz.

 • Tevékenysége során megismeri a működési folyamatok mellett a munkatársakat is, ezáltal olyan ismeretekkel rendelkezik, amelyek még hatékonyabbá teszik a munkahelyeken személyiségfejlesztő munkáját.

Bizonyítvány

A tanfolyam sikeres elvégzése után a szakmai képzés követelményeinek igazolásáról a képző intézmény TANÚSÍTVÁNYT állít ki, melynek birtokában a résztvevő az állam által meghatározott vizsgaközpontban vizsgát tehet.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

Az OKTÁV már több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a felnőttoktatási képzések terén. Képzéseink országszerte elérhetőek, ezáltal mindenki könnyedén kiválaszthatja a számára legideálisabb helyszínt is. Nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy a tanulóink igényeit felmérjük és ezeket figyelembe véve folyamatosan fejlesszük a képzéseink színvonalát. Tanfolyamaink mindig a törvények, jogszabályok legfrissebb változatainak, módosításainak megfelelően zajlanak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.